0

С упермаркетът, принадлежащ на семейството на съпругата на футболиста Лео Меси, Антонела Рокуцо, разположен в Росарио, е бил обстрелван с куршуми в ранните часове на този четвъртък, според официални източници, потвърдени от EFE. Според тях това е зловещо послание към аржентинската звезда.

В допълнение към кадрите има и съобщение, посветено на капитана на аржентинския отбор, избран за най-добър играч на Световното първенство в Катар 2022 и наскоро удостоен с наградата The Best.

„Меси, чакаме те, (кметът на Росарио, Пабло) Явкин също е наркотрафикант, той няма да се погрижи за теб“, е ръкописният текст.

Криминалист изследва дупките от куршум в магазина на Рокуцо

 Криминалист изследва дупките от куршум в магазина на Рокуцо
twitter

Както е описано, малко преди 3 часа местно време 14 изстрела са били произведени срещу фасадата на семейните помещения на Рокуцо, разположени в западната част на Росарио, родния град на футболиста, разположен в аржентинската провинция Санта Фе.

Повечето от изстрелите са попаднали в метални капаци и се предполага, че двамата нападатели са пътували с мотоциклет.

 Часове по-късно търговският обект е под засилена охрана, но отвори врати както всеки ден и вече работи нормално, доколкото е възможно при тези обстоятелства. Анибал Фернандес, министър на националната сигурност на Аржентина, се изказа след нападението срещу семейния супермаркет на Меси: "Наркотрафикантите спечелиха. Ние сме в тази ситуация от 20 години“, призна Фернандес.

Росарио се счита за най-раздирания от насилие град в Аржентина, засегнат от прояви на несигурност поради действието на наркобанди.

Нападателят на ПСЖ обикновено празнува Коледа в родния си град, където притежава къща в частен квартал, както направи и след третата световна титла, спечелена от аржентинския отбор в Катар 2022 през декември миналата година.