0

С поред проучване на „Телеграф“ много от родните ни звезди са родени на една и съща дата, което ги прави астрални близнаци. Например кулинарната звезда Ути Бъчваров и бившата състезателка по борба Станка Златева са родени на българския празник Баба Марта. Класацията обаче водят носителите на зодия Дева. През този месец на една дата празнуват цели пет популярни личности.

Риби

Ути Бъчваров и Станка Златева са под астралния знак Риби. Златева е истинска гордост за българския народ, тя е носителка на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка. Първата българка, участничка на олимпийските игри в женската борба, както и първата българска световна шампионка по борба. Бъчваров също е първенец в страната ни с неговата сила – готвенето. През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, наречено „Вкусно“, като години по-късно го преименува на „Бързо, лесно, вкусно“.

Няколко дни след тях празнуват другите Риби. Звездите на фолка – Десислава и Азис, имат само една година разлика помежду си. Изпълнителите не само си приличат по това, че са родени на 7 март, но и двамата имат зад гърба си куп успешни песни, награди и албуми. Явно на рождения им ден звездите са били магично подредени, предначертаващи им успешни кариери. Деси и Азис имат и няколко дуетни парчета, които са вечни хитове и до днес, като „Жадувам” и „Казваш, че ме обичаш”. А миналата година представиха новата си песен „Брутален“.

Водолей

В началото на годината рожден ден празнува футболната легенда Димитър Бербатов и голямата българска актриса Цветана Манева. Двамата са родени на 30 януари и са зодия Водолей. На пръв поглед нямат нищо общо помежду си, но освен че споделят един и същи ден за свой личен празник и двамата са истински икони в професиите си, известни. Бербатов получава „Златна обувка“ на Висшата лига през сезон 2010/11 и става голмайстор. С Юнайтед печели и Световното клубно първенство на ФИФА през 2008 г. Той е футболист № 1 на годината на България рекордните седем пъти. Цветана пък е любимка на българския театър и кино. Председател е на Съюза на артистите в България от 1986 до 1989 година. Почетен професор на Нов български университет. Народен представител в българския парламент от 1976 г. до 1990 г.

Телец

На 2 май са родени актьорите под знака на Телец - Александър Сано и Койна Русева. Общото между тях са успешните им кинокариери и театрални представления. И двамата участват в сериали, филми и постановки. Койна е носител на наградата „Икар 2022” за „Водеща женска роля”, за Воланд в „Майстора и Маргарита“ по Михаил Булгаков, реж. Николай Поляков, 2022 г. През 2022 г. Сано събра най-много гласове за любим киноактьор с филма „Привличане“.

Дева

Горещият август приключва с изключително много талантливи рожденици. На 30 август пет звезди под знака Дева делят рожден ден – ко-водещата Елизабет Методиева, артистичните близнаци Дарин Ангелов и Деян Ангелов, актьорът Александър Кадиев и актрисата Весела Бабинова. На този ден през 2023 г. Сашо Кадиев ще празнува юбилейните 40 години. Дарин също е ко-водещ и работи заедно с Елизабет в едно от най-гледаните предавания по NOVA “На кафе”. Освен телевизионното шоу той играе в редица пиеси със своя близнак Деян, известен с прякора си Додо. Весела Бабинова също не им отстъпва с участия в много постановки и филми.

Скорпион

В началото на зимата празнуват Ставри Калинов и Руслан Мъйнов. Талантливите българи отбелязват празника си на 15 ноември и са зодия Скорпион. Освен общата дата Ставри и Руслан са прословути с талантите си. Калинов е скулптор и художник. Работи в областта на малката пластика, живописта и приложното изкуство. Има редица изложби зад гърба си. Българският комик Мъйнов е прочут актьор и певец.

Козирог

Завършека на годината отбелязват две ученички на великия Стефан Данаилов - Радина Боршош и Ана Пападопулу. Двете момичета са родени в последния ден на годината – 31 декември. Носителките на астралния знак Козирог се запознават на снимачната площадка на филма „Маймуна“. Той е първи сериозен опит пред камера за Радина, която тогава все още дори не е в НАТФИЗ. Впоследствие влиза в един от последните класове на Мастъра. Двете за първи път отбелязват заедно рождения си ден зад кулисите на Народния театър през 2017 г. след представлението „Лисичета“. Актрисите имат не само обща професия и рожден ден, но и още куп еднакви черти и съвпадения в живота си.

Двойка с общ празник

Родените на една и съща дата холивудска двойка - Катрин-Зита Джоунс и Майкъл Дъглас, празнуват заедно повече от 20 години. Числото 25 е специално за семейството - и двамата са родени на 25 септември и разликата в годините между тях е 25 г. Когато на кинофестивала в Кан през август 1998 г. Катрин-Зита Джоунс представя „Маската на Зоро“ и й се носи слава на кариеристка и прелъстителка на богати мъже. В това време Майкъл Дъглас е женен за филмовата продуцентка Диандра Люкър, но не и моногамен. И както става ясно впоследствие, тайно мечтае за Катрин. Затова не е случайно, че един от неговите приятели, актьорът Дани де Вито, решава да ги запознае – те отговарят на всички „изисквания“ един за друг. Женят се през 2000 г., когато се ражда първото им дете - синът им Дилън.  Второто им дете - дъщерята Карис, е родена през 2003 г. Майкъл има още един син - Камерън, роден през 1978 г.

Анджелина и Ръсел и в една година

Актьорите Анджелина Джоли и Ръсел Бранд са родени не само на една дата, но и в една и съща година. На 4 юни 1975 г. празнуват и двете звезди. Случайно или не, те имат доста общи черти – маниакално се грижат за външността си, обожават да се шуми около тях, развиват хуманитарна дейност. И не правят компромиси – Ръсел се разведе с Кейти Пери, а Анджелина с Брад Пит. Други популярни американци, родени на една дата и в една година, са актрисата Ева Лонгория и певецът Уил Ай Ем, които са родени на 15 март 1975 г., Парис Хилтън и актьорът Джоузеф Гордън-Левит са родени на 17 февруари 1981 г.