0

М ного бездомни хора бяха буквално изметени от улиците на шотландския град Единбург, за да направят място за туристите преди концертите на Тейлър Суифт  в града, съобщи BBC.

НЕ Я ПОЖАЛИХА: Пуснаха порнографски снимки на Тейлър Суифт!

Благотворителите от Shelter Scotland казаха, че редица бездомни хора, които подкрепят, са изпратени в други градове, включително Абърдийн и Глазгоу и дори Нюкасъл, на стотици километри от града.

ВОДИ ГИ ПО ПЪТЯ НА ВЯРАТА: Тейлър Суифт привлича младежи в църквата!

Според шотландското законодателство обаче администрацията има задължение за хората, които са обявени за бездомни в Шотландия, да им бъде предложено спешно временно настаняване, евентуално и в хотели.

Няма индикации бездомни хора да се извеждат от места за настаняване, където вече са настанени, а само тези, които са временно настанени в хотели.

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА: Самолетите на Тейлър Суифт обиколили света 7 пъти! (ВИДЕО)

От организацията подчертаха, че е "голяма несправедливост" бездомните да са в "пряка конкуренция" с туристите.

Алтернативи

Междувременно общинският съвет на Единбург търси „подходящо алтернативно настаняване“. Американската поп суперзвезда ще изнесе три концерта в Единбург през юни. Очаква се стотици хиляди нейни фенове да се стекат в града, така че конкуренцията за хотелски стаи е много интензивна.

Стотици фенове на Тейлър Суифт жертва на мащабна измама!

Ливърпул се превръща пък в „Тейлър Таун“ за трите разпродадени концерта на  певицата на стадион „Анфийлд“ на 13, 14 и 15 юни като част от нейното The Eras Tour.

Наплив

Повече от 150 000 Swifties – както е новата модерна дума за почитателите на певицата, ще посетят Ливърпул за трите концерта на звездата.

МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ: Тейлър Суифт скара две държави!

Не само това, ами градският съвет на Ливърпул обяви, че домът на Beatles, Lightning Seeds и Atomic Kitten ще стане Taylor Town за една седмица. Той също така разкри за пътека от 11 артинсталации. 

Нещо повече, учените в града също се подготвят за пристигането на звездата с конференция, за да „обсъдят и деконструират“ нейната работа.

ДО ДЪНО: Тейлър Суифт се пропила заради бившия!

Университетът на Ливърпул ще бъде домакин на Tay Day, който описва като „симпозиум за фенове, студенти и академици, които да се ангажират с културния феномен, който е Тейлър Суифт“. Той ще се проведе на 12 юни и ще събере учени от цяла Европа.