0

В одещи на песенния конкурс „Евровизия“ в Торино през май ще са известните певци Мика, Лаура Паузини и шоуменът Алесандро Кателан. Това стана ясно по време на финала на фестивала в Сан Ремо в събота вечер, съобщава се и в сайта на конкурса.

Водещи на песенния конкурс „Евровизия“ в Торино през май ще са известните певци Мика, Лаура Паузини и шоуменът Алесандро Кателан. Това стана ясно по време на финала на фестивала в Сан Ремо в събота вечер, съобщава се и в сайта на конкурса.

Звездното трио ще води финалите на музикалното състезание в Торино на 10, 12 и 14 май.
Мика е британски певец от американo-ливански произход, който понастоящем живее и се изявява най-вече в Италия. Заради богатите му вокални възможности неведнъж е наричан „новия Фреди Меркюри“. Сред хитовете му са Grace Kelly, Relax, Take It Easy. Лаура Паузини е смятана за най-известната зад граница италианска певица, носителка на множество награди, сред които „Грами“ и „Златен глобус“ (2021) за песента към филма „Животът пред теб“, който режисьорът Едоардо Понти засне с майка си София Лорен в главната роля. Към тях ще се присъедини и тв водещият Алесандро Кателан, един от най-опитните на Ботуша, в чийто актив са предавания като Le Iene („Хиените“, тип скрита камера) и италианската версия на X Factor.
Италия получи правото на домакинство на 66-ото издание на Евровизия, след победата на рокгрупа Måneskin с песента Zitti е Buoni миналия май в Ротердам. Това бе трета победа на страната в исорията на музикалния конкурс.