0

Х итовият сериал на NOVA „Отдел Издирване“ и актьорът Юлиан Вергов са сред номинираните на международен филмов фестивал Septimius Awards.

Синеокият секссимвол, който в поредицата размахва значката на инспектор Камен Петков, ще се бори за приз за най-добър европейски актьор, а криминалната поредица – за най-добър сериал.

„Тази новина е признание за дългосрочния ангажимент на Нова Броудкастинг Груп да инвестира в качествени филмови продукции и да бъде сред основните генератори за развитието на българската филмова индустрия. Щастлив съм да обявя, че „Отдел Издирване“ е най-награждаваният български телевизионен сериал. Зад този успех стои огромният труд на целия екип и работата им продължава да бъде отличавана от големите филмови фестивали по света“, заяви Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на Юнайтед Медия.

„Гордея се с номинацията на „Отдел Издирване“ не само като продуцент, но и като човек и българин. Това е огромно признание не само за нашата продукция, но и за българската кино гилдия. Номинацията на Юлиан Вергов за най-добър европейски актьор е напълно заслужена. В екипа, който стои зад „Отдел Издирване“, са едни от най-големите професионалисти, които вложиха много труд и страст. И това личи на екрана“, каза и Александър Христов, изпълнителен продуцент (Albion Films).

Церемонията по награждаването ще се проведе в началото на юни в Амстердам. Сред присъстващите ще са носителите на „Оскар“ Кристофър Хемптън и Кевин Уилмът.