0

П есента We Don't Talk About Bruno от анимация на "Дисни" – „Енканто“, е начелов класацията на "Билборд" за сингли. Хитът оглави чарта Хот 100 на "Билборд“, ставайки едва втората песен от анимация на "Дисни" с подобно постижение. За първи път това се случва преди близо 29 години, когато през март 1993 г. тематичната песен Whole New World" от анимацията "Аладин покорява върха в чарта.

Песента We Don't Talk About Bruno от анимация на "Дисни" – „Енканто“, е начелов класацията на "Билборд" за сингли. Хитът оглави чарта Хот 100 на "Билборд“, ставайки едва втората песен от анимация на "Дисни" с подобно постижение. За първи път това се случва преди близо 29 години, когато през март 1993 г. тематичната песен Whole New World" от анимацията "Аладин покорява върха в чарта.

Любопитно е, че песента постига нещо, което не се отдава дори на един от най-големите хитове от анимация на "Дисни" - Let It Go от "Замръзналото кралство". Песента на кралица Елза в изпълнение на Идина Мензел достигна само до петото място в чарта, въпреки че звучеше повсеместно през 2014 г.

Сингълът We Don't Talk About Bruno, включен в саундтрака към анимацията "Енканто", е 1133-ият в 63-годишната история на чарта, покорил върха му. Парчето стана лидер през петата си седмица в Хот 100, след като дебютира на 50-о място в началото на януари.

We Don't Talk About Bruno"освен това е първият от години сингъл начело в класацията Хот 100, който има само един автор - Лин-Мануел Миранда. За последен път това се случва преди повече от четири години, когато на върха се позиционира хитовото парче Perfect, автор и изпълнител на което е Ед Шийран.

Песен на Миранда за първи път оглавява класацията. Досегашното най-добро класиране в чарта на автора, композитор и носител на награди "Еми", "Тони" и "Грами" е 20-о място през октомври 2017 г. с благотворителния сингъл Almost Like Praying.

Според публиката и критиката песента "We Don't Talk About Bruno" - микс от различни стилове със завладяващ ритъм, е една от най-добрите на "Дисни".