0

В седмицата, в която Димитър Воев щеше да навърши 57 години, спектакълът „Част от колекция“ се завръща, но този път на столична клубна сцена. Мястото на срещата е Joy Station, датата е 25 май, а режисьор на музикално-театралния пърформанс е Иван Юруков. Спектакълът е изграден по текстове от книгата на Воев „Поздрави от мене Боговете“ и песни на „Нова генерация“.

В бенда със съмишленици на звездата от сериала „Мен не ме мислете“ влизат Николай Димитров (ударни, вокал), Стоян Младенов (цигулка) и Милен Апостолов (пиано, вокал).  

„На която и случайна страница да разлистиш „Поздрави от мене Боговете“, все ще попаднеш на реплика, която те вкарва на център и ти напомня, че като творци сме създадени да провокираме духа, не да го опитомяваме. Понякога, когато тягостната обстановка в страната ми дойде в повече чета текстовете на Митко Воев отново. Сякаш ги е писал днес, в опозиция на всички онези неприятни поводи, на които ежедневно ставаме свидетели в България. Текстовете му звучат също толкова актуално, колкото през края на 80-те“, казва Юруков.  

Аранжиментите на песните са дело на група „Терпентина“, с която Иактьорът ще вземе участие и в концерта по повод откриването на Алеята на Воев в Борисовата градина на 21 май.

„Част от колекция“ е подкрепен от Фондация „Димитър Воев-Нова генерация“.