0

И менитият режисьор Александър Морфов пак поставя в България 7 години след последната си премиера „На ръба“, но този път не в Народния театър, а в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. След кратък кастинг той е започнал репетиции с трупата на пиесата „Антигона“ от Жан Ануи.

Именитият режисьор Александър Морфов пак поставя в България 7 години след последната си премиера „На ръба“, но този път не в Народния театър, а в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. След кратък кастинг той е започнал репетиции с трупата на пиесата „Антигона“ от Жан Ануи.

„Всеки, който познава театъра на Морфов, знае, че сценичният вариант ще се създава в процеса на репетициите“, отбелязват от плевенския екип. „Има плашеща актуалност в този текст, който проследява както устойчивостта на Антигона, така и трагичните последствия от политическата гордост. Морфов е режисьор с остра социална чувствителност и новият спектакъл е своеобразно продължение на търсения в тази посока“, добавят още те.

Директор на Плевенския театър е Васил Василев, който е претендент в обявения конкурс за шефското място в Народния театър „Иван Вазов“. Датата за събеседването с кандидатите все още не е уточнена от Министерство на културата. По време на мандата на сегашния директор Мариус Донкин Морфов се оттегли да работи в чужбина, а постановките му от афиша на първата ни сцена бяха свалени. Не бе постигнато съгласие между двамата и за връщането в репертоара на култовите „Хъшове“.