0

Fabrizio Parisi & The Editor обединиха сили с американеца Peyton за музикална атака срещу войните по цял свят. Те пуснаха кавър на песента Ticking Bomb на Aloe Blacc.

„Музиката трябва да бъде много повече от музика. Тя има сила, която трябва да използва, за да отправя послания и нашето послание всъщност е едно голямо предупреждение, че стоим върху тиктакаща бомба, която всеки момент може да избухме и да взриви мира по целия свят“, категорични са Fabrizio Parisi и The Editor.

Версията на Ticking Bomb на Fabrizio Parisi & The Editor и Peyton е в електронен стил и е провокирана не само от конфликта в Украйна, която отеква в цял сват, а и от всички други над 20 войни, които се водят в различни точки на земното кълбо точно в този момент.

„Няма по-актуална песен в момента от Ticking Bomb на Aloe Blacc. Написана преди близо 10 години за конфликта в Конго, тя всъщност е песен за всяка една война, защото всички те си приличат. Всички те водят човек извън границите на човешкото и оставят след себе си трупове, разбити семейства и животи. Изтриват най-ценните и неоспорими човешки устои – правото на живот и човешки права“, допълни Peyton.

Тримата артисти са представители на три различни националности – американец, живееш във Великобритания, италианец с български корен и българин с бесарабско потекло, които, без значение политическата позиция на държавите, от които идват, заявяват категорично човешката си гледна точка чрез музика.

Въпреки че песента е на английски, видеото има субтитри на руски и украински език, за да остави недвусмислено послание, че артистите зад тази песен са против всяка война.