0
 

На 60-годишна възраст е починал музикантът Анди Флечър от "Депеш мод". Трагичната новина съобщи известната група на официалната си страница във "Фейсбук". Причините за кончината на музиканта не се съобщават. "Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството Анди "Флетч" Флечър", се казва в съобщението. "Флетч" имаше истинско златно сърце и беше винаги насреща, когато имаш нужда от подкрепа, разговор, някого, с когото да се посмееш или да изпиеш студена бира", пишат от "Депеш Мод".

Андрю Флечър е роден на 8 юли 1961 г. в Нотингам. Флеч свири в началото на кариерата си бас китара заедно с Винс Кларк в групата "Но романс ин Чайна". По-късно към тях се присъединява и Мартин Гор, с когото основават проекта "Композишън ъф саунд". По-късно се мести в групата „Composition of Sound“ заедно с Винс и Мартин. Тримата основават по-късно Депеш Мод с вокалист Дейв Геън.

"Депеш Мод" е основана в град Базилдън през 1980 г. Името й идва от френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години музикалните критици ги определят като алтернативна рок група. След присъединяването на Мартин Гор към групата китарите са заместени със синтезатори. Големият успех на групата идва, след като спира с концертите и издаването на плочи.

В началото на 1988 година интересът към нея нараства и в американските класации, радио- и телевизионни програми слушателите са засипани с песните на "Депеш Мод". Отново са поканени в САЩ и изнасят грандиозен концерт. Той е заснет и издаден на видеокасета, която заема първо во място в класацията на "Билборд". Освен музикант, Андрю Флечър беше и мениджър на "Депеш Мод". Флечър основава и звукозаписното студио "Тоуст Хавай". Изявяваше се и като диджей.