39 години по-късно Питър Билингсли се завръща като Ралфи! Втората част на коледната история ще бъде излъчена на Бъдни вечер по HBO Max. Но още по-вълнуващото е, че основните сцени ще бъдат заснети в България.

Къде, все още не е ясно, но се предполага, че това ще се случи в Киноцентър Бояна. И както е видно – това ще е първата холивудска продукция за годината у нас. Феновете на един от най-класическите коледни филм вече ликуват. Според критиката обявяването на втората част на „Коледна история“ не е никак изненадващ факт. Носталгията по 12-годишното хлапе със сигурност ще гарантира достойни рейтинг и рекламни приходи. Този път Ралфи ще се върне в дома си, за да създаде за децата си същата празнична магия, която той е изживял. Но и да се срещне отново с приятелите от детството си.

От Warner Bros. са се постарали да „бетонират“ решението си за продължението, като са ангажирали за главен сценарист Ник Шенк. Той печели не само популярност, но и признанието на гилдията като сценарист на „Гран Торино“ от 2008 г. Лентата е режисирана от Клинт Истууд и е толкова значима за кариерата му, колкото и уестърн епохата му. Именно тази атестация мотивира Warner Bros да повярват в успеха на „Коледна история 2“. Режисьор на филма е Клей Кейтис, а продуценти са Питър Билингсли и Винс Вон.

Все още няма официално потвърждение за останалите актьори, които ще участват във филма. Засега се мълви, че Джули Хагърти ще се превъплъти в майката на Ралфи. „Коледна история“ несъмнено е една от най-гледаните американски празнични класики. Повторенията по различни кабелни канали продължават да предизвикват изключителен интерес. Като се има предвид сценарият на втората част, можем да се обзаложим, че много подобни лудории ще очакват Ралфи и като баща.

След 1983 г., когато за първи път се излъчва „Коледна история“, всичко, до което се е докоснал Ралфи, придобива иконичен статут. А след като има толкова голям интерес, е просто недопустимо да не бъдат изкарани и пари. Всяка година хиляди туристи се тълпят пред къщата музей в Кливланд, която се нарича „Коледна история: Къща и музей“ и изглежда точно като тази, която гледаме и във филма. Отворена е за посетители през всички дни от седмицата, а в нея може да бъде разгледан и част от реквизита, използван в лентата. На стените пък са окачени снимки от бекстейджа на „Коледна история“. Сградата не е просто музей. Тя продължава и досега да посреща нетърпеливи за любимите играчки 9-годишни деца и техните родители. Всички ентусиасти могат не само да си направят селфи в най-желаната къща, но дори да останат и да преспят в нея. Шест души могат да се настанят в леглата на Ралфи и компания, а наемът за една вечер е 395 долара.