0

П ролетният телевизионен сезон чука на вратата. Старт дават риалити форматите „Като две капки вода“ и „България търси талант“, като премиерната дата на новите сезони е 14 февруари. В Деня на влюбените от 20 ч по NOVA актьорът със завидни комедийни заложби Димитър Рачков ще се завърне в ролята си на водещ на Капките, като за юбилейния сезон ще си партнира с Герасим Георгиев-Геро.

Пролетният телевизионен сезон чука на вратата. Старт дават риалити форматите „Като две капки вода“ и „България търси талант“, като премиерната дата на новите сезони е 14 февруари. В Деня на влюбените от 20 ч по NOVA актьорът със завидни комедийни заложби Димитър Рачков ще се завърне в ролята си на водещ на Капките, като за юбилейния сезон ще си партнира с Герасим Георгиев-Геро.

Уменията си в шоуто за имитации ще тестват певиците Алисия, Есил Дюран, Крисия, Мариана Попова и актьорите Александър

Сано, Дарин Ангелов, Краси Радков,

Моню Монев и Руслан Мъйнов. яко изпълнение на участниците ще бъде внимателно проследено от жури в състав – Хилда Казасян, Юлиан Вергов и Димитър Ковачев – Фънки. Всяка седмица към тях ще се присъединява различна гост-звезда, която също ще оценява превъплъщенията на участниците.

В деня, в който честваме Трифон Зарезан, по bTV започва специално издание на шоуто „България търси талант“. Форматът се завръща с паметни изпълнения, които освен зрителите, ще изненадат и новото жури в лицето на Евелин Костова, Катерина Евро, Николаос Цитиридис и именитият епидемиолог проф. Тодор Кантарджиев. На 20 февруари, неделя, от 20 ч ще бъде излъчен още един епизод на шоуто, което ще продължи да се върти всяка неделя вечер.

Сред най-очакваните риалити формати обаче остават тези с романтични нотки. Тази година любимото на всички предаване „Един за друг“ застава срещу „Ергенът“.

Вечно усмихнатият Емо Чолаков

и „Един за друг“ се завръщат в ефира на NOVA с трети сезон, изпълнен с много любов и добро настроение. Това ще се случи на 17 февруари в 20 ч. В емоционалната надпревара ще се включат нови 13 интригуващи двойки, готови да тестват силата на любовта си и да докажат, че заедно могат да постигнат всичко

„Ергенът“ пък стартира два дни по-късно от 20 ч по bTV, след което ще се излъчва всеки четвъртък и петък от 21 ч. В шоуто цял куп дами ще се борят за сърцето на известния фитнес инструктор и модел, бивш национален състезател и треньор по гребане Виктор Стоянов. Водещ е актьорът с медицински ценз Наум Шопов, който ще помага на Стоянов да намери любовта на живота си. Романтичното приключение проследява пътя на няколко дами към сърцето на един единствен мъж, който в края на пътешествието има възможност да избере една от тях и да я направи своя съпруга. По време на целия сезон участниците се опознават във вълшебната обстановка на приказно имение, пътуват до вдъхновяващи и екзотични места, а конфликтите, както вътрешни, така и външни, произтичат от елиминационния регламент на шоуто.

Зрителите тръпнат в очакване и за завръщането на кулинарната надпревара Hell’s Kitchen. Шеф Виктор Ангелов дава начало на четвъртия сезон на горещия риалити формат на 25 февруари от 21 ч. по NOVA.

Кухнята на Ада ще отвори врати

за колоритни и жадни за победа участници. По пътя към първото място и голямата награда от 100 000 лв. те ще демонстрират своите умения и креативност в оригинални кулинарни предизвикателства. В новия сезон зрителите ще видят повече обучения на участниците и един по-благосклонен шеф Ангелов.

Ден по-късно шеф Силвена Роу също се завръща на екран. По bTV стартира новото кулинарно предаване „Моето звездно парти“, създадено изцяло по неподражаемия образ на чаровната блондинка. Кралицата на вкусното и здравословно хранене ще организира специално звездно парти, на което заедно с любими български знаменитости, свързани помежду си по неочакван начин, ще отбелязват различни поводи. Освен да се наслаждават на хубава храна, гостите ще имат и задачата да я приготвят под зоркото око на шеф Роу.

Още едно мащабно риалити ще прикове телеманиаците пред телевизора. На 21 февруари от 21 ч започва „Сървайвър“. Титаничната битка на човешки характери, на слабости и страхове със силата на волята, ума и духа идва под мотото „Скритият идол“. Редом до борещите се за оцеляване в екзотичната и опасна територия на Филипините ще бъдат водещият Владо Карамазов и победителят в сезон № 5 Ваня Джаферович, който ще проследи за феновете всичко най-интересно зад кулисите на шоуто.

Междувременно зрителите могат да следят цели три чисто нови български сериала.

Първият е на БНТ

и стартира още в началото на февруари. Става въпрос за „Аз и моите жени“. Историята се върти около хирурга Филип, чиято роля е поверена на Димитър Живков. Животът му върви като по учебник – става рано, ляга рано, разпуска с класическа музика и отбягва алкохола. Като негово бижу се явява любимата му Кристина, която неслучайно нарича „порцеланова кукла“. Младата дизайнерка, изиграна от красивата Мария Сотирова, страда от липса на внимание от страна на баща си и се бори с паник атаки. Работата на Филип го отвежда и в Бургас, където среща Мая (Христина Джурова). Бургазлийката влиза в графата „диви и щастливи“ и за нея няма значение дали ще вдигне купон в събота или в понеделник. Филип търси баланса между спокойния живот в столицата и бурната авантюра край морето. Любим на феновете е героят на Башар Рахал – д-р Крумов, който е най-добър приятел на главния герой. Сценарият е дело на Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, на режисьорския стол сяда Боя Харизанова, а оператор е Борис Луканов. Кастът включва още Росица Александрова, Димитър Баненкин, Явор Ралинов, Красимир Митов, Райна Караянева, Емануела Шкодрева, Чавдар Монов, Красимир Добрев и други. Комедийната драма ще се разгърне в общо шест епизода и се излъчва в сряда и четвъртък от 21 ч. по БНТ 1.

На 22 февруари от 20 ч по NOVA започва

семейната драма „Лъжите в нас“.

Поредицата разказва историяга на една фамилия, живееща между тъмната и светлата страна на живота. Актьорът Емил Марков влиза в ролята на богат и контролиращ бизнесмен в сферата на дърводобива-Константин Шейтанов, готов на всичко, за да опази империята, която е изградил. В навечерието на сватбата на дъщеря си Рая (Радина Думанян) с проспериращия в компанията Сава (Орлин Павлов), природно бедствие, в следствие на незаконна сеч, ще отбележи началото на множество катаклизми и в неговото семейство. Кастът включва още Диана Димитрова, Владимир Пенев, Ирен Кривошиева, Васил Бинев, Йоана Буковска-Давидова, Мария Сотирова, Милена Аврамова, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Калоян Минев, Асен Кобиларов и други. Зад продукцията стои опитният екип на Dream Team Group, познат с работата си по

хитовите сериали „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“.

„Лъжите в нас“ е по идея на Христина Апостолова. Режисьор и креативен продуцент е Павел Г. Веснаков, главни сценаристи са Елена Ермова и Дилян Павлов, главни оператори – Иван Вацов и Орлин Руевски, продуцент - Евтим Милошев.

Премиерното заглавие на bTV е „Мен не ме мислете“ и ще започне на 24 февруари от 20 ча. Всеки четвъртък и петък най-новата продукция на медията ще поставя на фокус проблемите, емоциите и въпросите на съвременния човек, като ги поднася чрез комбиниране на хумор и драма и пълнокръвни герои, в които всеки може да се открие. В сериала участват Руши Видинлиев, Весела Бабинова, Дария Симеонова, Иван Юруков, Деян Ангелов, Ирина Митева, Любомира Башева, Владимир Люцканов и други.

Освен това любими поредици ще се завърнат с нови сезони. Дългоочакваният четвърти сезон на кримката

„Братя“ стартира на 22 февруари

от 22:30 ч. Зрителите ще разберат как ще се промени светът на героите на Христо Шопов, Владимир Михайлов, Йоанна Темелкова, Алекс Иванов, Искра Донова, Лора Христова, Мартин Димитров, Тигран Торосян, Тодор Танчев, Стела Ганчева и други.

Комедията „Татковци“ с любимите ни Слави, Радо, Тошко и Алекс ще се завърне там, откъдето спря, като предаването „Стани богат“ също ще продължи своето излъчване.

Феновете очакват и втори сезон на романтичната комедия „Съни бийч“. Към каста се присъединяват свежи попълнения. Това са актьорите Аня Пенчева и Кирил Ефремов. Пенчева ще скочи в токчетата на лекомислената Розалия. „Никога не съм играла лековати жени и благодаря, че в наситената ми творческа кариера получих този шанс", каза преди време актрисата. В „Съни бийч“ героинята й е майка на спасителя Младен, поверен на Иво Аръков. „Той е чудесен! Както в живота, така и на екрана, случих на деца! Да вляза в „Съни бийч“ пък е истинско удоволствие. Живеем в кошмарно време на страх и стрес, и човек има нужда да се усмихне на нещо цветно и ведро“, допълни Пенчева.