0

В област Видин към 13.00 часа на втория тур от изборите за президент и вицепрезидент са гласували 28,99 процента, което е 26 945 избиратели. Това съобщи Павел Петков, председател на Районната избирателна комисия. 

Най-висока избирателна активност на балотажа е регистрирана в община Макреш - 45,66 процента, а най-ниска в община Видин - 24,45 процента. В РИК Видин от началото на изборния ден са подадени 14 жалби, голяма част от тях са за купуване на гласове, в ромския квартал "Нов път" във Видин, в Ружинци и Белоградчик. Тези жалби са препратени по компетентност към съответните прокуратури, каза Петков.

Близо 244 служители от структурните звена на МВР в област Видин охраняват помещенията за гласуване в днешния изборен ден. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Паспортните гишета в ОДМВР-Видин и в районните управления в Кула и Белоградчик ще работят днес до 19.00 часа. Вчера е издадено едно удостоверение за гласуване. Служителите от сектора "Български документи за самоличност“ ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които нямат редовни документи.