0

С лед дългия работен ден, най-големият кошмар за всяка домакиня е въпросът: „Какво да сготвя за вечеря?“. Семейството е гладно, а времето не стига, както и силите след тежкия ден в службата. Затова събрахме за вас 3 бързи рецепти, подходящи за моментите, когато нямаме много време за готвене, както и за моментите, когато нямаме много желание да стоим дълго време в кухнята.

След дългия работен ден, най-големият кошмар за всяка домакиня е въпросът: „Какво да сготвя за вечеря?“. Семейството е гладно, а времето не стига, както и силите след тежкия ден в службата. Затова събрахме за вас 3 бързи рецепти, подходящи за моментите, когато нямаме много време за готвене, както и за моментите, когато нямаме много желание да стоим дълго време в кухнята.

Пилешки филенца с майонеза и кашкавал

Всичко в тавата и после бързо във фурната, а накрая поръсваш с настърган кашкавал. Това е (почти) пълното описание на рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал. Не само много много бързи, а и наистина много вкусни, пилешките филенца с майонеза и кашкавал са чудесна идея за бърза вечеря, както и вкусно мезе за бира или чаша вино.

Необходими съставки:

пилешко месо – 300 грама, най-добре бяло месо
майонеза – 3 супени лъжици
горчица – 1 супена лъжица
кашкавал – 100 грама
черен пипер – 1/4 чаена лъжица

Рецептата:

Рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал дава отговор на всеки, който търси лесна и сполучлива рецепта, която да се приготвя за нула време. Пилешките филенца с майонеза и кашкавал са чудесна идея какво за вечеря, така и за бързо мезе за бира или вино, а същевременно са толкова вкусни, че опитали ги веднъж, със сигурност ще станат любима част от домашната ви кухня.

Първата стъпка от рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал е подготовката на продуктите. Добре е да ползвате охладено пилешко месо, ако обаче изберете замразено, то то трябва да се е размразило напълно преди да започнете да го обработвате. Измивате добре пилешкото месо и го осолявате, добавяте и черния пипер и го втривате с ръце.
В купа поставяте пилешките филенца, добавяте майонезата и горчицата и разбърквате много добре с ръце, така че месото да се овкуси. Нареждате филенцата в тава и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият леко златист цвят.
Докато пилешките филенца се запичат настъргвате кашкавала и след като са се позапекли ги поръсвате с него. Запичате за още няколко минути, докато кашкавалът леко се запече с апетитна коричка.

Мини омлети с бекон и кашкавал във форма за мъфини

Мини омлетите във форма за мъфини са точно това, от което се нуждае всяка домакиня - рецепта, която се приготвя за 5 минути. Поднесени с порция свежа салата мини омлетите с бекон и кашкавал са идея за вкусна експресна вечеря, както и за бърза за приготвяне храна, която може да си вземете в офиса, в кутията за храна.

Необходими съставки:

яйца – 5 броя
бекон – 100 грама
кашкавал – 100 грама
сушени домати – 5 броя
розмарин – 1 чаена лъжица

Рецептата:

Яйчените мъфини във всички техни форми са чудесна идея за "лесна храна". Лесна, защото се приготвя лесно, лесна и защото се похапва лесно във всеки момент. Яйчените мъфини с бекон и кашкавал са винаги добра идея! Те могат да бъдат идея за засищаща закуска, която може да приготвим още предната вечер, яйчените мъфини с бекон и кашкавал може да сложим и в кутията си за обяд в офиса. Добавеният розмарин дава приятен аромат и превръща малките симпатични омлети в още по-изкушаващо ястие.

Първата стъпка от рецептата за яйчени мъфини с бекон и кашкавал е изборът и подготовката на продуктите. Рецептата за яйчени мъфини с бекон и кашкавал дава поле за импровизации и промени. Мини омлетите на снимките са приготвени с панчета на кубчета, вие може да използвате всякакъв бекон, или пък шунка. Кашкавалът пък може да се замени с настърган пармезан, ементал или друго твърдно ароматно сирене. Нарязвате бекона на кубчета, сушените домати на ситно, а кашкавала настъргвате. Може да ползвате пресен или сушен розмарин, но и в двата случая трябва да е нарязан на стино.
Разбърквате бекона, кашкавала, доматите и розмарина в купа. Най-добре е да ползвате силиконова форма за мъфини, която леко да намажете с олио. Във всяко гнездо на формата слагате от сместа. След това разбивате яйцата и във всяко гнезно от формата върху останалите продукти доливате от разбитите яйца. Печете в предварително загрята на 180 градуса фруна за около 20 минути, докато придобият апетитен златис цвят.

Солени макарони на фурна

Пастата, във всичките ѝ форми е любим и често приготвян продукт. И въпреки, че макароните на фурна се възприемат по-скоро като сладко ястие, подходящо за десерт или закуска, солените макарони на фурна са също толкова сполучлив вариант. Солените макарони могат да бъдат сервирани и като вечеря, в компанията на чаша изстудено вино, но могат да бъдат и вкусна закуска.

Необходими съставки:

Макарони - 300 грама
сирене - 200 грама
готварска сметана - 200 мл
краве масло- 3 супени лъжици
кашкавал - 200 грама

Рецептата:

Свикнали сме да възприемаме макароните на фурна по-скоро като десерт или сладка закуска, тъй като много по-често макароните на фуна се приготвят в сладък вариант. Рецептата за солени макарони на фурна показва един лесен и вкусен солен вариант, който може да бъде сервиран както като основно ястие за вечеря и обяд, така и като закуска в компанията на чаша айран или чаша чай. Рецептата за солени макарони на фурна се числи към бързите рецепти, които дават отговор на въпроса “какво да сготвя на бързо за вечеря?” и е толкова лесна, че може да бъде приготвена и от начинаещите.

Първата стъпка от рецептата за солени макарони на фурна е подготовката на макароните. Варите макароните до полуготовност, макароните трябва да не са напълно сварени, тъй като ще бъдат подложени още веднъж на термична обработка.Може да ползвате не само макарони, но всякакъв друг вид паста - спагети, лингуини или каквото имате под ръка.
Полусварените макарони изсипвате в тава. Натрошете сиренето върху макароните и добавете нарязаното на парченца краве масло, добавете и сметаната и разбъркайте добре с ръце. Отгоре настържете предвидения кашкавал и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, или докато макароните придобият апетитен златист загар.

Ако сте от любителите на сирената, може да замените кашкавала с пармезан или ементал, а бялото саламурено сирене да замените напълно или от части с топено или синьо сирене.