0

83-годишен дядо от Дупница предложи подкуп в размер на 100 лв. в подкрепа на негов близък приятел. Възрастния мъж отишъл пред една от избирателните секции завчера и агитирал млада жена с цел да гласува за определен кандидат в една от листите. Мъжът заделил даже по100 лв. за всеки, които реши да подкрепи неговия приятел. Още при предложението обаче младата жена се възмутила и подала сигнал в полицията. Пред униформените възрастния мъж не излъгал, а напротив. Потвърдил и заради симпатия към избирателката решил именно на нея да даде 100 лв. от пенсията си. „Това е страшен куриоз. Тук не става въпрос за партийни пари, а за лични. Я взима дядото 300 лв. пенсия, я не. Явно си е скатавал някой лев и е решил да помогне на един от приятелите си “, шегуваха се униформени. Срещу възрастния мъж обаче е образувано бързо полицейско производство в полицията в Дупница. От там отказват информация за кой точно дядото се е опитал да купи гласа на младата жена. Това е и единствения случай за купуване на гласове, по който са работили униформените в Кюстендилско.

Иначе по общо 44 сигнала за нарушения на изборното законодателство в Кюстендилска област са работили полицейските управления по места.

Вече са факт и резултатите в две от най-големите общини в Кюстендилско. С убедителна подкрепа в Кюстендил кметското място за трети мандат печели Петър Паунов с близо 60 % от избирателите. В Дупница обаче досегашния кмет Методи Чимев /ГЕРБ/ отива на балотаж с независимия кандидат за кмет Иван Ибришимов. За Чимев подкрепата си са дали 40,75% от избирателите. Неговия опонент е с резултат от 19,20% от имащите право на глас дупничани.