0

О казва се че порция картофи са оистински афродизиак, установи проучване на учени направено по време на пандемията, съобщи специализираният сайт Овцевъд и Козевъд. Причината за това била, че съдържат калий. Калият е толкова важен за добрия секс, че експертите съветва ястие, богато на калий и хранене два часа преди съответното събитие.

Проучванията показали незабавно измеримо подобрение на съдовата функция след еднократно хранене с високо съдържание на калий. Спортистите зависят от него, за да балансират течностите и да помагат при мускулни контракции за големи състезания. А сексът в крайна сметка е спорт на издръжливост, заключават докторите. Черешите, но и картофите пък са добър източник на калий. Неслучайно черешата е наречена дърво на любовта, и обикновено съветват влюбените двойки и младите семейства, ако искат здраво поколение да преспиват под череша.

Гъбите са извор на удоволствията

 Гъбите са извор на удоволствията
Телеграф

Картофите, за да имат подобен ефект обаче, не се ядат нито пържени, нито печени, а белени картофи, като част от диета с ниско съдържание на мазнини. Също така не бива да се слага сол върху тях е обезоръжаващата новина. Оказва се, че дори еднократно солено хранене може да повлияе на артериалното втечняване в рамките на 30 минути, намалявайки отделянето на азотен оксид, което е от решаващо значение за стимулацията. Така описано ястието с картофи звучи крайно невдъхновяващо, но какво значение има, след като в крайна сметка става дума за любов, шегуват се учените. Те препоръчват също така комбинация от къри с картофи и леща като по-лек и апетитен вариант.

Оказва се, че витамин Д също активира сексуалността, освен че предпазва от Ковид, както вече всички знаем. Това бил витамин идеален за всички части на тялото, свързани с удоволствието. Просто, защото всъщност не става дума за витамин, а за хормон, който тялото ни произвежда от слънчевата светлина. Когато се приема предпазва от високо кръвно налягане, което често се получава, понеже организмът не си доставя удоволствие, разкриват простата тайна на здравето  лекарите. Гъбите се оказват с високо съдържание на слънчевия хормон.