0

Ф утболистите от германския национален отбор ще могат да загърбят здравословното хранене и да си позволят "фиш енд чипс" (панирана риба и пържени картофи), ако стигнат до финала на европейското първенство, съобщи ДПА.

Футболистите от германския национален отбор ще могат да загърбят здравословното хранене и да си позволят "фиш енд чипс" (панирана риба и пържени картофи), ако стигнат до финала на европейското първенство, съобщи ДПА.

Готвачът на отбора Антон Шмаус каза пред в. "Мителбайерише цайтунг", че е готов да направи това изключение и че съобразява менюто с мястото, където се играят срещите от Евро 2020.

"В Лондон ще се играят не само полуфиналите, но и финалът. Ако стигнем дотам, ще има фиш енд чипс, за да се отпразнува деня, иначе това блюдо не е обичайно за спортистите", каза Шмаус.

Той готви за футболния Бундестим през последните четири години и е убеден, че Мануел Нойер и компания имат реални шансове да си заслужат нездравословната храна.

"Твърдо вярвам, че Германия може да стане европейски шампион. Отборът има огромен потенциал. Не сме сред топ фаворитите тази година, но това може да се окаже ключово предимство", казва готвачът в интервюто.

Германия играе срещу световния шампион Франция тази вече от 22.00 часа, а другите им съперници в групата са европейският шампион Португалия и Унгария, които играят от 19.00 ч.