С трелецът определено е зодия, свързана с авантюрите и вечното търсене. Покровителствани от Юпитер и стихията на огъня, това са широко скроени личности, които жадуват за приключения и приемат промяната с отворени обятия. Жените са идеалистки, мъжете обичат купоните. Това са хора, които са във вечно търсене.

Астрологично е предопределено родените под този огнен зодиакален знак жени да са верни, идеалистки и да имат страхотно чувство за хумор. Искат да научат нещата от собствен опит, вместо да разчитат на чуждите познания за живота. Те обичат да се срещат с различни хора, да обменят информация и да експериментират в различни сфери. Дамите от тази зодия са самоуверени, находчиви, винаги готови за започване на нови проекти и начинания. Смята се, че жената Стрелец е много креативна и енергична, обича промяната, приключенията и мрази еднообразието и скуката. Но недейте да си мислите, че жените от зодия Стрелец са лесна мишена. Тук те са тези, които са ловецът, а мъжът винаги е жертвата.

Астрологично се смята, че мъжете, които са родени под знака на Стрелеца, са вечни пътешественици, обичащи забавленията и винаги търсещи отговорите на многобройни въпроси. Знанието е важно за мъжа Стрелец, който се интересува от философия, религия и смисъла на всичко. Непознатото предизвиква интереса му. Има нужда от достатъчно пространство и свобода. Тези огнени мъже са изключително очарователни, общителни и обичливи. Прям и честен, мъжът Стрелец може да ви засегне, без да цели да нарани чувствата ви.

Детето Стрелец обича вниманието и се чувства много разстроено, ако никой не забелязва постиженията му. Хлапетата, родени под този зодиакален знак гледат от слънчевата страна на живота, още от ранна детска възраст. Те са пълни с неизчерпаема енергия и жажда за изследвания и приключения. Често губят интерес към определена игра или хоби и преминават към следващата. Имат нужда от пространство и свобода, винаги казват истината и се стремят към индивидуалност.

ЕПА/ БГНЕС

Родителите от тази зодия се стремят към разширяване на хоризонти и достигане на нови граници. Те винаги измислят забавни приключения за цялото семейство. Стрелците искат да бъдат граждани на света и се стремят към обогатяване на културата си, посещавайки различни курсове, кръжоци, забележителности. Те обичат да споделят своя начин на живот с децата си, които определено ще се превърнат в ерудирани и начетени личности.

„Аз знам” е мотото на тази зодия, подчинена на огъня и Юпитер. Поради нестихващия си интерес към новото и непознатото и прекомерното си любопитство, Стрелците притежават богата колекция от знания и имат отговори на почти всички въпроси. Планетата управител на Стрелеца е Юпитер – това е най-голямата и бляскава (след Слънцето, което астрологично също се смята за планета). Тя дарява представителите на зодията с ярък характер. Техните житейски стремежи са свързани с обогатяване, заради което се отдават на образование до края на дните си, а пътуванията са им голямата страст. Юпитер разширява хоризонтите им и им помага да мечтаят с размах, а понякога и да превръщат в реалност мечтите си. Стрелците се чувстват у дома си на всяко кътче на планетата.

Зодиакалното качество на Стрелеца е подвижен (заедно със знаците Близнаци, Дева и Риби). Това ги прави личности, които са вечно в движение и търсене. За тях е истински кошмар да се задържат дълго време на едно и също място. Нови идеи, нови пътища – това са част от целите им. Изпитват потребност непрекъснато да се движат, да пътуват, да обикалят и да разпространяват информация и идеи. Подвижността прави от Стрелците прекрасни посредници – в преговори, във връзки между хората. Стрелците са идеални и за сватовници. Едно от ценните им качества е тяхната лесна приспособимост

Смята се, че подходящите цветове за Стрелеца са червен, светлосин, лимоненожълт, светлозелен, виолетово, тъмно синьо. Но тук всичко зависи от личностните характеристики и от наталната карта – датата на раждане. Генерално за зодията се смятат подходящи скъпоценни и полускъпоценни камъни, като розов кварц, аквамарин, лунен камък, топаз, рубин. Мед и калай са подходящи за амулети.

ЕПА/ БГНЕС

Числата на съдбата на зодия Стрелец генерално са 1, 3, 4, 7, 9, 45 – но и те зависят от наталната карта в личен план. Същото важи и за дните от седмицата, генерално те са четвъртък, петък и събота. Съдбоносните години са 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години. Комуникативна зодия, Стрелецът намира общ език с всичко, като на първо място това зодиите от стихията на огъня – Лъв и Овен. Най-трудно става напасването с Дева и Риби и то на принципа, че два остри камъка трудно мелят брашно.

Стрелецът много е привързан към искреността, честността, природата, животните, пътуването, авантюрите, справедливостта, мъдростта, великото, благородното и възвишеното, церемониите. Представителят на тази огнена зодия мрази пресиленото, имитацията, монотонността, низкото и подлото, дребнавото, лошите маниери, подлизурството. В любовта Стрелецът е надарен с естествена привлекателност. Мъжете са истински свалячи. А дамите са ненадминати прелъстителки. Стрелците по принцип са оптимисти и винаги гледат от светлата страна на живота.