0

П ривет, скъпи блондинкофили!

Привет, скъпи блондинкофили!

Днес се завръщаме с пълни сили, за да ръсим мъдрости на тема кариерно развитие.

Живеем във времена, в които гласът на жените се чува все повече. Говори се за повече работни места за дамите, за увеличаване на заплатите им (тъй като по традиция мъжете получават повече) и за назначаването им на лидерски позиции.

В чест на представителките на нежния пол подбрахме няколко важни съвета не толкова за успешна кариера, колкото за удовлетворение от свършената работа:

Намерете призванието си

Първото нещо, което трябва да направим при избора на професия, е да се ориентираме към страст/ хоби. Старата мъдрост „Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си" може да звучи банално, но не е далеч от истината. По-добре всеки ден да се занимаваш с нещо, което ти носи удоволствие, отколкото да хабиш сили само за добра заплата.

Никога не спирайте да се учите

Говорейки за банални мъдрости, „Човек се учи, докато умре“ също е подходяща за успешна кариера. Няма нищо лошо в това постоянно да задавате въпроси на по-опитните си колеги и да уплътнявате знанията си в сферата с тематична литература. Дори и да се издигнете на ръководна позиция, винаги ще има какво още да научите и как да усъвършенствате уменията си.

Бъдeте уверени

Скромността краси човека, но жените са вървели с наведена глава достатъчно дълго. Бъдете уверени в себе си и в своите способности. Разбира се, самочувствието ви трябва да има покритие.

Ценeте труда си

Всеки е попадал в ситуация, в която се чувства неоценен. Тъжната истина е, че някои хора попадат твърде често във въртележката „тежка работа-лоши условия-празни обещания от работодател-нисък доход“. В случай, че се чувствате ощетени, но няма изгледи да получите повишение като длъжност и заплащане – отдръпнете се една крачка назад. Вместо да давате всичко от себе си и да оставате разочаровани, вършете задълженията си като средностатистически служител и не давайте нито капчица повече от себе си. И така докато не успеете да намерите ново работно място, на което да оценяват труда и старанието ви.

Не пренебрегвайте личния си живот

Не робувайте на професията си. В живота винаги ще има по-важни неща от кариерата и парите, затова не пренебрегвайте близките си хора. Все пак заплатата е без значение, ако няма с кого да я изхарчиш.