0

З дравейте, скъпи блондинкофили!
Ето, че отново дойде ред на русите ни глави да превземат мониторската сиеста! Иначе казано – добре сте дошли на поредната дисекция на любовта, извършена от две 25-годишни девойки с афинитет към светлите коси.

Здравейте, скъпи блондинкофили!
Ето, че отново дойде ред на русите ни глави да превземат мониторската сиеста! Иначе казано – добре сте дошли на поредната дисекция на любовта, извършена от две 25-годишни девойки с афинитет към светлите коси.

Заглавието вероятно вече ни е издало, че днес ще се поинтересуваме какви ги върши Купидон в интернет. И преди да продължим напред, трябва да си признаем, че в голяма степен сме скептични относно постиженията му онлайн. Причината – дори приложенията, създадени с конкретната цел да свързват двама индивиди в любовни отношения, функционират по-скоро на принципа „чук и беж“ IRL (in real life, или в момента, в който връзката надрасне границите на устройството). Пък ние вярваме, че резултатите от дейността на Купидон би следвало да са поне с няколко идеи по-възвишени.

Онлайн ухажорите обаче далеч не се появяват само в Тиндър. Те могат да бъдат срещнати във всяка една социална мрежа независимо от това каква е целта, с която я използвате. Иначе казано – покажете ли някаква по-сериозна активност онлайн и веднага към вас с мръсна газ ще се отправят няколко флирта.

Няма как да ги сбъркате. Тези индивиди традиционно започват разговора със „здр“, „какси, беПче“ и „много си крЪсива“. Дори и да можете да преглътнете отчайващата неграмотност, не се подлъгвайте по тези комплименти – мнозина от тези ухажори не се вглеждат особено в снимката ви преди да пратят сълзливото съобщение. Видят ли женско име на профила те застават на нисък старт в чата. А това, че нямате профилна снимка или сте заложили на фотография на домашния си любимец (или на герой от любимия си сериал/филм) съвсем не притеснява загорелите за „романтика“ свалячи.

Ето и основите стъпки, които трябва да предприемете срещу хищниците:

Блокаж

Най-интелигентното нещо, което можете да направите, е още в началото да потушите страстта им, като ги блокирате или поне игнорирате съобщенията им.

Ако разговорът ескалира – документирайте го!

Понякога ухажорите стават толкова настойчиви, че поведението им става маниакално. Ако ви потърсят от друг профил, не разбират значението на думата „не“ и стигнат до данни от типа къде живеете и кои места посещавате, направете скрийншот и при ескалация на ситуацията се обърнете към органите на реда.

Не си уговаряйте среща

Трябва да сте много наивни, ако вярвате, че всичко, което пише и праща Вашият ухажор е истина. Има голяма вероятност той да използва чужди снимки и фрази, за да изглежда по-привлекателен. Затова е много опасно да си уговаряте срещи с непознати. Ако все пак се решите на тази стъпка – вземете поне една приятелка за компания и изберете локация, на която има много хора.

Не изпращайте лични данни

Понякога „ухажорите“ се оказват измамници, които успяват да ви завъртят главата и искат нещо в замяна. В никакъв случай не трябва да споделяте лични данни и да изпращате пари на чаровника. Опасна е и тенденцията да се разменят голи снимки, тъй като не знаете в кой сайт за възрастни може да цъфнете.