0
Министър-председателят Бойко Борисов внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство, информираха от правителствената пресслужба. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.
Междувременно отново бе повдигнат въпросът за това дали проектобюджетът за 2017 година ще бъде оттеглен от НС. Най-логично и благоприятно за страната е да изтеглим Законопроекта за държавния бюджет за 2017 г. Да си говорим честно - Законът за бюджета е може би най-политическият закон и в този смисъл е най-закономерно той да бъде изтеглен. Просто няма да бъде политически коректно чрез него да се налагат политики, които не са приоритет за сегашното мнозинство в парламента, е мнението на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, цитирана от Investor.bg.
Както писа "Монитор" при подобен вариант е предвидена възможността до приемането на новия бюджет да се изразходва по 1/12 месечно от план сметката за 2016 година.
По-късно обаче финансовият министър Владислав Горанов даде да се разбере, че проектобюджетът няма да бъде оттеглен.