0

О т БСП са сезирали ЦИК и СЕМ за поведението на здравния министър Костадин Ангелов, който е и кандидат на ГЕРБ,  по време на предизборната кампания, което според тях било в разрез с всички правила.

От БСП са сезирали ЦИК и СЕМ за поведението на здравния министър Костадин Ангелов, който е и кандидат на ГЕРБ,  по време на предизборната кампания, което според тях било в разрез с всички правила.

От Позитано 20 напомнят, че преди седмица социалистите във Варна са поискали от Ангелов да каже в каква роля точно ще участва в кампанията. На 9 март той обявил ,че прекратява кампанията си и няма да агитира, но според червените Варна продължава да е осеяна с плакати и билбордове на Ангелов.

От БСП отбелязват, че той освен във Варна, е кандидат в още един район и в това си качество "злоупотребява със служебно положение, използвайки безплатно и нерегламентирано ефирно време по всички медии".

Според червените така останалите политически субекти, участващи в надпревара, са в неравнопоставено и дискриминационно положение. По думите им публичните изяви Костадин Ангелов и медийното им отразяване представляват груби нарушения на почти целия чл.198 от Изборния кодекс.