0

Ч ехия срази Албания с 3:1 в последната си проверка преди старта на Евро 2020. Възпитаниците на Ярослав Шилхави сравнително лесно стигнаха до успеха срещу съперник, който беше амбициран да покаже най-доброто си лице в Прага.

Чехия срази Албания с 3:1 в последната си проверка преди старта на Евро 2020. Възпитаниците на Ярослав Шилхави сравнително лесно стигнаха до успеха срещу съперник, който беше амбициран да покаже най-доброто си лице в Прага.

Патрик Шик (18) даде аванс на домакините, но Сокол Чикалеши (42) изравни. След почивката Лукас Масопуст (68) и Онджей Челустка (89) оформиха крайния резултат.

Чехите започват участието си на еврофиналите с мач срещу Шотландия на 14 юни, а другите два тима в групата са Англия и Хърватия.

Унгария пък не успя да победи Ейре в последната си контрола преди европейското и срещата в Будапеща завърши 0:0. Така маджарите продължават серията си от мачове без загуба, след като преди равенството с Ейре победиха трудно Кипър с 1:0. Те започват участието си на Евро 2020 на 15 юни срещу Португалия. Другите два тима в групата са Франция и Германия.

В друга контрола Полша и Исландия завършиха зрелищно 2:2.

"Викингите" поведоха с гол на Алберт Гудмундсон (26), който се възползва от отлично подаване в наказателното и се разписа за 1:0. Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като имаше съмнения за нарушение на правилата преди гола, но се оказа, че такова няма, и попадението бе зачетено. Пьотър Зиелински (34) се възползва от добро подаване в близост до вратата и с точен удар изравни за 1:1.

В самото начало на втората част Исландия стигна до втори гол. Бриняр Бярнасон (47) се разписа с изстрел в горния ляв ъгъл на вратата. В самия край Каров Свидерски (88) оформи крайния резултат след подаване на Козловски и с удар от движение.

Роберт Левандовски и компания са в група със Словакия, Испания и Швеция. Първият мач на Полша от Евро 2020 е на 14 юни срещу Словакия.