0

Преди броени дни в Лион французите от Citroen разкриха новия С3, който визуално безспорно прилича много на умален С4 Cactus. Новият Citroen С3 е оптимистичен, хуманен и интелигентен, като въплъщава основните ценности на марката. Третото поколение на Citroen С3 е наследник на бестселър с повече от 3,6 милиона продажби от 2002 г. до сега. С отличаващия се дизайн и колоритна индивидуалност, той прелива от неизчерпаема свежест и оптимизъм, които ще разтърсят пазара. Новият Citroen C3 е с дързък дизайн, силна морфология, чиито основни белези са високата предна част и благородните линии, изразяващи енергичната му поза.

За двуцветния екстериор има избор от девет цвята на каросерията и три цвята на покрива.

Плавният профил, графичният подпис и чудесните цветове правят новия Citroen С3 неоспорим пример за подражание. Той е един достъпен модел, насочен към широк кръг от хора, който може да отговори на всеки индивидуален вкус и желание. За двуцветния екстериор се предлагат девет цвята на каросерията и три на покрива. Има избор на цветове за рамките на фаровете за мъгла, страничните огледала, графиката на задната С-колона и защитните протектори Airbump.

В интериора броят на бутоните е сведен до минимум, тъй като има 7-инчов сензорен екран.

Отвътре клиентите могат да избират между четири различни тонални пакета и дълъг списък с аксесоари. Веднага щом седнете, ще усетите забележителен простор, подчертан от тапицерията и ергономичното табло. Новият Citroen С3 излъчва безпогрешно впечатление за свежест и удобство. Дизайнът е в съответствие с програмата на Citroen, която гарантира най-модерен подход за запазването на доказаното превъзходство на марката по отношение на комфорта.

Клиентите могат да избират атмосферата в салона, като например агресивна - от черно и червено.

Панорамният покрив облива салона със светлина, а в него изкусно са разпределени пространствата за вещи. Първите впечатления са подкрепени от цветовете и материалите, които събуждат вдъхновение от света на мебелите и пътуванията, и напълно отговарят на стремежа на новия Citroen С3 да кара хората буквално да се чувстват вкъщи когато пътуват.

При необходимост на задните седалки могат да седнат удобно до трима възрастни пътници.

Новият Citroen С3 предлага най-съвременни технологии, като започнем със световната премиера на системата Citroën ConnectedCam, напълно интегрирана и свързана HD-камера, която филмира преживяванията на пътя за незабавно споделяне в социалната мрежа или за по-късни разглеждания, или дори като доказателство в случай на инцидент, например. Съвременните напредничави системи в помощ на водача включват триизмерна свързана навигация с гласово разпознаване, камера за заден ход, предупреждение при неволно напускане на лентата на движение, наблюдение на мъртвата зона на огледалата.

Въпреки, че междуосието се е увеличило, обемът на багажника от 300 литра не е променен.

Ефективността на новия Citroen С3 обхваща и нови двигатели с максимални ефективност и динамика. Двигателната гама включва три 3-цилиндрови бензинови двигателя PureTech - 1.0 (68 к.с.), 1.2 (82 и 110 к.с.) и 1,6-литров 4-цилиндров BlueHDi 1.6 със 75 и 100 к.с. Всички те са оборудвани с старт/стоп система и се комбинират с механична и 6-степенна автоматична скоростна кутия от последно поколение, произведена от японската фирма Aisin.

C3 пораснал във всички посоки с дължина 3,99 м, широчина – 1,75 м, височина – 1,47 и междуосие 2,54 м.