0

Е дни от най-обичаните поети у нас- Маргарита Петкова и Добромир Банев се събраха отново, този път като дует за книгата „Абсурдни времена“. Премиерата на нецензурираната версия на смятания за бестселър в българската любовна поезия на нашето време бе снощи. Авторите зарадваха почитателите си преди празника на влюбените 14 февруари с поетичен диалог за любовта във всичките й състояния на героите в стихосбирката си.

Едни от най-обичаните поети у нас- Маргарита Петкова и Добромир Банев се събраха отново, този път като дует за книгата „Абсурдни времена“. Премиерата на нецензурираната версия на смятания за бестселър в българската любовна поезия на нашето време бе снощи. Авторите зарадваха почитателите си преди празника на влюбените 14 февруари с поетичен диалог за любовта във всичките й състояния на героите в стихосбирката си.

Това е съвсем нова книга, основа на която са двете томчета „Абсурдни времена“. Преди десетина години те бяха в челото на топлистите за бестселъри в продължение на месеци. Новото издание не само събира стиховете от двата предишни тома, но и включва нови, непубликувани досега и останали извън предишните издания.

„Обещавам, че няма да изгубим детската аудитория“, пошегува се Маргарита Петкова.

Междувременно двамата автори получиха видео поздрав от министъра на културата, който не успя да присъства на премиерата заради ковид. Той обаче успя да ги изненада като чете от стиховете им онлайн.

„Много се радвам, че сега ще имам ето това бижу, с което времето ще тече по-леко. И много се надявам, че когато се видим на живо, ще се съгласите да ми напишете няколко думички“, посочи министърът. Добромир Банев и Маргарита Петкова пък изтъкнаха, че не помнят досега да са били поздравявани от министър по такъв начин.

„Такъв жест не се забравя“, заяви Добромир Банев.

Всеки, който желае, може да се сдобие с автограф от авторите, като пишат на специално създадения имейл absurdnivremena@gmail.com и направят заявка за книгата.