М алайзийският дизайнер Джими Чу отваря университет за мода в Лондон. Той ще носи името JCA London Fashion Academy и ще започне да приема студенти този септември.

Малайзийският дизайнер Джими Чу отваря университет за мода в Лондон. Той ще носи името JCA London Fashion Academy и ще започне да приема студенти този септември.

Задачата, която си поставя новото учебно заведение, е не само да предлага образование в индустрията, но и да създаде цяло ново поколение от изтъкнати и даровити дизайнери със собствени брандове.

„От дълги години планираме създаването на Академията и сме изключително радостни, че отваряме врати този септември. Лондон е глобален моден център и е създал много от най-вълнуващите и новаторски дизайнери в света. Рядко обаче тези дизайнери завършват висше образование, което да ги въоръжи с комбинираните знания, умения и ресурси, необходими за успешно създаване, стартиране и изграждане на марки на световната сцена. Академията ще помогне да се преодолеят тези пропуски и да се развие наистина международно фокусиран и силно предприемачески талант за дизайн.", коментира дизайнерът.

72-годишният моден законодател, който се е вдъхновил да отвори собствен колеж от децата си Дани и Емили, обясни още, че идеята му е да преподава знанието си, като същевременно създава бизнес умове.