0

К ристиан Ериксен вероятно ще трябва да остане в болница за поне още два дни, съобщи днес неговият агент. Датският национал колабира в събота по време на двубоя от група "В" на Евро 2020 между Финландия и Дания на стадион "Паркен".

Кристиан Ериксен вероятно ще трябва да остане в болница за поне още два дни, съобщи днес неговият агент. Датският национал колабира в събота по време на двубоя от група "В" на Евро 2020 между Финландия и Дания на стадион "Паркен".

"Той се шегува и е в добро настроение. Чувства се добре. Всички искаме да знаем какво точно се случи. Лекарите му правят множество изследвания и това отнема време", заяви Мартин Шутс пред Гадзета дело Спорт.

29-годишният халф на „Интер“ (Милано) повече няма да играе на европейския шампионат, но се очаква съвсем скоро да продължи своето възстановяване при домашни условия.

"Чувства се отлично и е щастлив, защото видя колко много хора се интересуват и ги е грижа за него. Получи съобщения от целия свят. Несъмнено ще иска да подкрепя отбора на Дания в мача срещу Белгия като запалянко", каза още Шутс след посещението си при Ериксен в болницата.

Самият футболист благодари на всички хора за подкрепата в страницата си в Туитър и обещава, че ще бъде скоро сред приятелите си.

"Благодаря ви на всички, аз няма да се предам. Сега се чувствам по-добре, но първо искам да разбера какво се случи с мене. Искам да благодаря на всички хора, които се погрижиха за мен", написа Ериксен.
В екипа лекари, които спасиха живота на играча, бе и българинът Валентин Великов, който е част от Медицинската комисия на УЕФА.

Все още не се знае дали полузащитникът на „Интер“ ще бъде на стадион "Паркен" за мача между Белгия и Дания на 17 юни.