0

Д вама тайландски студенти с непроизносими имена измислиха провокативна, но много ефикасна кампания да обезкуражат онези, които не спират да се мотаят навън в условията на пандемията от коронавирус. Те „заляха“ Хамбург с билбордове, които уж съдържат спойлери относно това как завършват някои от хитовите сериали на Netflix.

Двама тайландски студенти с непроизносими имена измислиха провокативна, но много ефикасна кампания да обезкуражат онези, които не спират да се мотаят навън в условията на пандемията от коронавирус. Те „заляха“ Хамбург с билбордове, които уж съдържат спойлери относно това как завършват някои от хитовите сериали на Netflix.

„Изобщо не сме си представяли, че ще постигнем резултата, който постигнахме“, пишат те от мястото на принудителното си заточение в Банкок. Кампанията бе приета от хиляди за чиста монета и за нула време обиколи всички социални мрежи. В нея креативните младеж и девойка са пуснали кадри с ключови места в града, където виртуално са поставили билбордове, предупреждаващи, че ако се разхождат или ползват обществения транспорт, хората могат да се натъкнат на спойлери за развоя и края на любимите си сериали като „Къща от карти“, „Наркомрежа“, Stranger Things и др.

Двамата предприели акцията, защото имали усещането, че в Хамбург, където по принцип следват, и в Европа изобщо хората не били много осъзнати по отношение на рисковете да се заразят с коронавирус. Те предложили идеята си на Netflix – Сингапур, но оттам не я приели, тъй като философията им е изцяло насочена срещу спойлерите, дори и фалшиви. Тогава младежите пуснали проекта си онлайн и в рамките само на няколко часа снимките с „издайническите“ билбордове обиколили света. Тайландските инициатори били поздравени не само от приятели и колеги, но и от преподавателите си от Университета в Хамбург. „Те се радват, като виждат, че дори в тази сложна ситуация оставаме позитивни и продуктивни“, казват двамата студенти.