0

През 2013 г. германците от BMW представиха наследника на успешното купе с две врати на базата на трета серия, което вече носеше обозначението Серия 4 Coupe. През следващата година моделното семейство беше разширено с BMW Серия 4 Cabriolet и BMW Серия 4 Gran Coupe. До края на 2016 г. по целия свят са били продадени близо 400 000 екземпляра от трите варианта на BMW Серия 4, което доказва, че моделът е много привлекателен и олицетворява самоуверената и атрактивна идентичност със своята индивидуална естетика и динамика. През следващата година обновените модели от Серия 4 ще продължат тази успешна концепция с още по-актуален език на формите и модернизирано окачване. Отново автомобилите BMW Серия 4 се произвеждат само в Германия, като версията Coupe се сглобява в Мюнхен, откритата версия Cabriolet – в Регенсбург и Gran Coupe с 4 врати - в Динголфинг.

Само за Серия 4 се предлагат два нови цвята на каросерията – синьо Snapper Rocks и оранжево Sunset (залез).

Спортният характер на семейството на BMW Серия 4 е подчертан чрез оформените по нов начин LED фарове, които заместват досегашните ксенонови светлини. Всички модели от Серия 4 серийно се оборудват с LED фарове за мъгла. За първи път при BMW Серия 4 се монтират LED задни светлини. Променени са отворите за въздух и задната броня, както и специфичните за различните линии апликации.

Спортният характер на „четворката” е подчертан чрез новите LED светлини, които заменят ксеноновите фарове.

Усещането за ексклузивност и високо качество в интериора се подчертава от новите галванизирани елементи, хромираните апликации и блестящо черната средна конзола. Нов визуален акцент е двойният декоративен шев на арматурното табло. Предлагат се три нови цвята на тапицериите, както и три нови интериорни лайсни. Единствено за моделите на новото BMW Серия 4 ще се предлагат двата нови цвята на каросерията – синьо Snapper Rocks и оранжево Sunset (залез). Има и нов дизайн за джантите за моделите Advantage, Sport Line, Luxury Line и M Sport.

За първи път при Серия 4 се монтират LED задни светлини, променена е задната броня, има нови джанти.

По-стегнатото окачване при BMW Серия 4 Coupe и Gran Coupe осигурява още по-спортно поведение на пътя без ограничения по отношение на комфорта. Подобрена е и надлъжната и страничната динамика при всякакво натоварване на автомобила, както за серийното окачване, така и за спортното окачване и адаптивното окачване. Всички нови модели BMW Серия 4 вече предлагат още по-уверена стабилност по курса и по-добра отзивчивост на кормилното управление. Като опция за моделите BMW 430d и 430i се предлагат високоефективни гуми.

В салона са добавени нови галванизирани елементи, хромирани апликации и детайли от черен пиано лак.

За задвижването на моделите от BMW Серия 4 се предлагат 31 различни варианта. Бензиновите турбодвигатели са с мощност от 184 до 326 к.с., а турбодизеловите мотори са със запас от 190 до 313 к.с. Само BMW Серия 4 Gran Coupe се предлага и с дизелов агрегат със 150 к.с. За общо 12 варианта на модела като опция се предлага интелигентната система за задвижване на четирите кола xDrive.