0

П рез зимата снегът и ледът са често срещани явления по шосетата, като особено големи количества има по планинските пътища към високите върхове. В тежките условия на Скандинавските страни зимата продължава понякога до половин година. Най-северният производител на автомобилни гуми в света и изобретател на зимната гума – финландската компания Nokian Tyres, разработи нови зимни гуми с шипове Hakkapeliitta 10, които осигуряват оптимално сцепление през зимата на лед и сняг.

През зимата снегът и ледът са често срещани явления по шосетата, като особено големи количества има по планинските пътища към високите върхове. В тежките условия на Скандинавските страни зимата продължава понякога до половин година. Най-северният производител на автомобилни гуми в света и изобретател на зимната гума – финландската компания Nokian Tyres, разработи нови зимни гуми с шипове Hakkapeliitta 10, които осигуряват оптимално сцепление през зимата на лед и сняг.

Новата зимна гума с шипове Nokian Hakkapeliitta 10 е създадена, за да се справя с тежките условия на Севера и с лекота да предоставя комфорт. Отличното сцепление на новата продуктова гама е постигнато благодарение на модерното решение на Nokian Tyres за употреба на шипове, както на база на и взискателните тестове и непрестанни проучвания.

Уникалната технология Double Stud предоставя максимална безопасност на лед и сняг, благодарение на централните шипове, които подобряват ускорението и сцеплението при спиране, а шиповете по раменната част увеличават сцеплението при завиване и при маневри като смяна на платното.

Най-важната характеристика за безопасност на зимната гума с шипове е нейното представяне на лед. Смяната на платното на магистрала или навлизането в натоварения градски трафик от заледено кръстовище може да бъде сериозно предизвикателно. Да не говорим за така наречения „черен лед”, който видимо не се различава от асфалта и който също е много опасен.

Новата зимна гума Nokian Hakkapeliitta 10 увеличава безопасността при различни условия и продължава да бъде надеждна и лесна за контролиране в границите на сцеплението. Тя прави пътуването по-безопасно и предсказуемо през всеки ден от годината.

Новите гуми Nokian Hakkapeliitta 10 за леки автомобили и Nokian Hakkapeliitta 10 SUV за кросоувъри и всъдеходи предоставят оптимална безопасност в ситуации, когато е най-необходимо. Флагманът на зимните гуми с шипове комбинира превъзходно зимно сцепление, комфорт при шофиране и екологичност.

Нововъведение в тази продуктова гама е специалната версия за електрически автомобили и хибриди Nokian Hakkapeliitta 10 EV. За първи път също така Nokian представя специално разработен модел за руския пазар Nokian Hakkapeliitta 10p.

Новата продуктова гама Nokian Hakkapeliitta 10 се предлага в изчерпателна селекция от над 140 продукта, като покрива размери от 14 до 22 инча и се предлага в категория за скорост T (190 км/ч). Повечето продукти са с товарен индекс XL, който отговаря за възможно най-големия капацитет при този размер. Новата продуктова гама Nokian Hakkapeliitta 10 ще бъде налична за потребителите от есента на 2021 г. Основните пазари за продукта са Скандинавските страни, Русия и Северна Америка.

Компанията Nokian Tyres има над сто патента за зимна безопасност и е сред глобалните лидери в безопасността и устойчивото развитие. За Nokian Tyres осигуряването на спокойствие означава безопасност на пътя и правене на бизнес по екологичен и социално отговорен начин. Въвеждането на продуктовата гама Nokian Hakkapeliitta 10 ще засили позициите на Nokian Tyres като лидер в Скандинавските страни и Русия, и ще спомогне за развитието на компанията в Северна Америка.