0

В най-топлите месеци от годината, когато всички търсим прохладата на морето, Ford избра Бургас, Варна и околните черноморски курорти за да покаже най-актуалните си и атрактивни модели пред почиващите там. Кавалкадата от автомобили Ford ще поведат остриетата в гамата – спортистите Focus RS и Mustang, а на вниманието на курортистите ще бъдат още моделите Fiesta, EcoSport и Kuga. На 3 август шоуто на Ford ще бъде пред Пантеона в Бургас, а на 4 август – на входа на Стария град в Созопол. Между 10 и 19 часа всички заинтересовани ще могат да получат подробна информация за автомобилите, да се запознаят с новостите в гамата на Ford и да шофират желания от тях модел. След това шествието ще се премести във Варна и ще бъде в пешеходната зона на Морската гара на 7, 8 и 9 август, а на плаж Рапонги – на 10, 11 и 12 август, между 11 и 20 часа на всяка от датите.

Новият Ford Mustang с 5,0-литровия V8 бензинов двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.

За първи път в над 50-годишната история на модела, вече и европейските фенове се радват на иконата Mustang. Доскоро моделът беше запазена територия само за американците. Известен с яростната си мощ, новият Ford Mustang с 5,0-литровия V8 бензинов двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а с по-икономичния 2,3-литров турбомотор EcoBoost спринтът отнема 5,8 секунди. Динамичните двигатели са подпомогнати от пакет Performance, който осигурява по-мощни спирачки и охлаждане при бързо шофиране. Режимите за шофиране гарантират, че настройките на Mustang идеално отговарят на настроението и намеренията на водача. Те се управляват от бутон на централната конзола и настройват системата за стабилност AdvanceTrac, реакциите на газта, превключването на предавките и управлението за режимите Normal, Sport+, Track или Snow/Wet.

Новият Ford Focus RS се задвижва от 2,3-литров бензинов турбодвигател EcoBoost с мощност от 350 к.с.

Новият Ford Focus RS се задвижва от 2,3-литров бензинов турбодвигател EcoBoost с мощност от чудовищните 350 к.с. Звукът му кара всеки почитател да настръхне. Спортният хечбек ускорява от 0-100 км/ч само за 4,7 секунди и достига максимална скорост от 266 км/ч. Системата 4х4 следи сигналите от различни сензори в автомобила 100 пъти в секунда и може да прехвърли до 70% от въртящия момент към задната ос и до 100% към което и да е от задните колела. Зад волана на Focus RS може да избирате между четири различни режима на шофиране – Normal, Sport, Track и Drift, и да настроите системата 4х4, амортисьорите, електронната система за стабилност, отзивчивостта на волана и двигателя, и звука от ауспуха за оптимална динамика на пътя или пистата.

Всички автомобили Ford и тези от специалните серии Guinness Edition се предлагат с 5 години гаранция.

По случай поставения наскоро в България рекорд на Гинес за най-дълга колона от автомобили Ford, официалният вносител на марката у нас „Мото-Пфое” предлага специална серия на най-продаваните модели Ford. Всички автомобили Ford се предлагат с 5 години гаранция. Специалните серии Guinness Edition са ограничени.

Fiesta е всепризната с дизайна, комфорта, пъргавината, модерните технологии и пътното си поведение.

Най-достъпният модел е Fiesta Guinness Edition с 5 врати, който се задвижва с 1,25-литров бензинов двигател с мощност 82 к.с. Хечбекът е богато оборудван с всички електронни системи за безопасност, 7 въздушни възглавници, предни електрически стъкла и огледала, климатична инсталация, пътен компютър, система за следене налягането в гумите, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ, волан с кожена тапицерия и Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана и USB вход на достъпната цена от 16 990 лева без ДДС.

Ford Focus Guinness Edition крие под капака си бензинов турбодвигател 1.0 EcoBoost с мощност 100 к.с.

По-големият модел Ford Focus Guinness Edition крие под капака си 1.0 EcoBoost със 100 к.с., оборудван с Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана и USB, 6 въздушни възглавници, всички електронни системи за безопасност, старт-стоп система, климатична инсталация, предни електрически стъкла и електрически огледала, пътен компютър, система за следене налягането в гумите, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ и волан с кожена тапицерия само за 21 370 лева без ДДС.

Новият компактен SUV Ford EcoSport има пътен просвет от 200 мм и може да гази вода с дълбочина 550 мм.

Новият Ford EcoSport Guinness Edition с 1,5-литров бензинов двигател с мощност 110 к.с. и 7 въздушни възглавници, дневни светлини, фарове за мъгла, климатик, електрически регулируеми огледала, регулируема задна седалка, предни и задни електрически стъкла, пътен компютър, Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана, USB и AUX вход, кожен волан, централно заключване и система за следене налягането в гумите, струва едва 24 990 лева без ДДС.

Kuga се предлага с модерна гама бензинови и дизелови двигатели, както и във версии 4х4 и 4х2.

Специалното издание на Ford Kuga Guinness Edition се задвижва от бензинов турбодвигател 1.5 EcoBoost с мощност 150 к.с. Оборудването е богато и включва всички електронни системи за безопасност, 6 въздушни възглавници, предни и задни електрически стъкла, електрически регулируеми, отопляеми и сгъваеми огледала, дневни светлини, Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана и USB порт, аудиосистема с 4,2-инчов дисплей и SYNC с гласови команди, Bluetooth хендсфри и помощ при аварийни ситуации, автопилот, двузонов автоматичен климатик, автоматична старт-стоп система, система Ford Easy Fuel, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ, система за следене налягането в гумите, неръждаеми прагове, заден паркинг асистент и др. Сега този примамлив модел се предлага на цена от 32 250 лева без ДДС.