0

Най-големият, най-пъстрият и разнообразен на новости щанд на автосалона в Пловдив безспорно е на Peugeot, представен от официалния вносител на марката у нас „София Франс Ауто”. Логото с френския лъв блести традиционно пред палата номер 7 върху новите автомобили, кросоувъри, лекотоварни модели и дори скутери. Тази година Peugeot представя 6 експоната от гамата си като при леките автомобили големият акцент пада върху най-новия модел на марката – 2008, а при лекотоварните – Traveller. Експозицията се допълва от скутери и велосипеди Peugeot. По време на Пловдивския панаир „София Франс Ауто” предоставя специални търговски условия за автомобили на склад. За периода на панаира клиентите могат да се възползват от специалните оферти за скутери с до 30% отстъпка, които се допълват от много изгодни лизингови условия за период до 36 месеца с фиксирана лихва 9,90%, възможност за оперативен лизинг и пълна 2-годишна гаранция без ограничение в пробега.

Новото Peugeot 2008 се отличава с уверен, мощен и привлекателен дизайн на всъдеход.

Новото Peugeot 2008 се отличава с уверен, мощен и привлекателен дизайн на всъдеход. Моделът е интуитивен, пъргав, гъвкав и по-безопасен за шофиране. Адаптивната система за контрол на сцеплението Grip Control осигурява на 2008 функционалност върху всякакъв вид терен. Моделът е оборудван с камера за обратно виждане, асистент за паркиране и система за автономно спиране при опасност от удар в града, която е рядкост в този сегмент. Двигателите предлагат удоволствие от шофирането и същевременно икономичност. Четири версии от тях са обявени за най-добри в своя сегмент, включително бензиновия турбомотор 1.2 PureTech 130 S&S в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия.

Пътническият Peugeot Traveller е зашеметяващ VIP шатъл за бизнес групи или големи семейства.

Пътническият модел Peugeot Traveller е зашеметяващ VIP шатъл за бизнес групи или големи семейства. Дизайнът на новия модел носи отличителните черти на марката. Traveller предлага много атрактивни функции, които го правят еталон в сегмента. Peugeot Traveller обещава на борда спокойни пътувания, благодарение на комфортното пътно поведение. Peugeot Traveller се приспособява към нуждите на клиентите, благодарение на многобройните конфигурации с до 9 места и богато оборудване. Новата му база предоставя най-високо качество, ефективност и рекордно ниски нива на разход на гориво в сегмента. Новите дизелови двигатели BlueHDi са с мощност до 180 к.с. и съчетават удоволствие от шофирането, динамика и среден разход на гориво от 5,4 л/100 км, което ги прави най-добрите в своя клас.

На щанда на Peugeot посетителите могат да разгледат и обновения Partner Tepee Outdoor.

На щанда на Peugeot посетителите могат да разгледат и обновения модел 208, който e с по-спортен и по-класен дизайн, подчертан от триизмерни светодиодни задни светлини, оригинални цветове като блестящия оранжев нюанс Orange Power и нова гама от възможности за персонализация. Моделът се предлага с най-икономичния в света двигател с вътрешно горене, изразходващ само 3 л/100 км и отделящ 79 г/км емисии СО2. Oругите експонати на щанда на Peugeot са хечбекът 308 и комби версията на флагмана 508 SW. Гостите на панаира могат да видят и последната версия на лекотоварния модел Peugeot Partner в неговата пътническа версия Partner Tepee Outdoor, която се отличава с по-изискан стил, специфично окачване и усещане за здравина, създадена за приключения и отдих по различните видове пътища. Неговата модулност е допълнена с оптимизираното съотношение цена/оборудване.

За любителите на двуколесните превозни средства Peugeot показва и скутера Django.

За любителите на двуколесните превозни средства Peugeot предлага класическия мотопед Vogue, наследникът на Peugeot 103 лансиран през 1971 г., който е достъпен, лесен за поддръжка и е най-продаваният 50-кубиков мотопед в света с над 200 000 произведени бройки. Със своите 45 кг той е лесен за маневриране по всички терени, а сега е и на промоционална цена. Скутерът Django пък е вдъхновен от митичните S55 и S57 на Peugeot от 50-те години на миналия век. Изложеният скутер Django Heritage е с изчистен и дискретен външен вид и едноцветен с пастелен нюанс.