0

Т ежка фалшификация и грозна спекулация, съчинена и разпространена от политическите опоненти в лицето на Мая Манолова, „Демократична България” и партията на Васил Божков. Така ГЕРБ обясниха на свой брифинг снимките, появили се в социалните мрежи, на които партийци раздават хранителни продукти на възрастни хора.

Тежка фалшификация и грозна спекулация, съчинена и разпространена от политическите опоненти в лицето на Мая Манолова, „Демократична България” и партията на Васил Божков. Така ГЕРБ обясниха на свой брифинг снимките, появили се в социалните мрежи, на които партийци раздават хранителни продукти на възрастни хора.

 Георг Георгиев, председател на МГЕРБ, поясни, че за публикациите са използвани снимки от декември 2020 година, когато партията е провела кампания в помощ на социално слаби в Плевен. „Това са реалните факти”, заяви той и обвини опонентите в опити да изкривят истината.

„Когато се бориш за морал, не можеш да си позволиш такова поведение”, каза още Георгиев.

Тома Биков пък подчерта, че ГЕРБ има редица благотворителни дейности в много градове в страната. „За разлика от „Демократична България”, „Изправи се.Мутри вън” и Васил Божков” ние се срещаме с нашите избиратели всеки ден и затова сме първа политическа сила”, заяви той. По думите му опонентите им разпространяват фалшиви новини, защото нямат какво да кажат на избирателите.

„Ние ще продължим в оставащата една седмица да разчитаме на нашите послания, а не да се опитваме да убедим хората, че другите са лоши”, каза Биков.

По-рано през деня Борисов също коментира темата и добави: "До 4-ти само това ще правят - ще говорят лъжи и измислици, ще пускат компромати. А вие мълчите и само показвате". Поясни, че в момента за пореден път се разпространявали грозни фалшиви новини.