0

„Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ „Черно море“, саниране на еднофамилни сгради. Това са част от приоритетите в програмата ни, пряко свързани с развитието на Обзор и с по-добрия живот на хората“. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той се срещна с кмета на Обзор Христо Янев и жители на града и съставните селища, съобщиха от партията.

„Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ „Черно море“, саниране на еднофамилни сгради. Това са част от приоритетите в програмата ни, пряко свързани с развитието на Обзор и с по-добрия живот на хората“. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той се срещна с кмета на Обзор Христо Янев и жители на града и съставните селища, съобщиха от партията.

„Магистрала „Черно море“ е в напреднал етап на проектиране. В момента се проектира и трета лента на пътя Слънчев бряг - Обзор за разширяване и рехабилитация, както и разширение на Дюленския проход“, допълни още четвъртият в листата на ГЕРБ-Бургас.

„Амбицията ни е да увеличаваме парите за туристическа реклама, тази година те са 15 млн.лв. Да се рекламира България не най-общо като лятна дестинация, а целево – с конктетни места за почивка. Държавната чартърна програма от 35 евро за седалка, продължава и през тази година. Гласувани са 40 млн. лв. и ще обхване чартъри извън ЕС – руските авиолиниии например. Вече имаме запитвания за летище Бургас“, поясни Бойчев. Той сподели за своя идея за реализация в следващ мандат. „Тя касае и Обзор, в района се извършват всеки сезон разкопки. Ще се създаде фонд за инфраструктура, развитие и реклама на новооткрити културно-исторически обекти. В него ще се акумулират средства чрез туроператорите“, посочи областният координатор на ГЕРБ.

По време на срещата жителите поискаха подкрепа по казуса с емблематичния обект „Бедрок“ и издадената заповед за неговото премахване. Бойчев пое ангажимент да се запознае в детайли със случая.

Жителите на Обзор повдигнаха и темата за проведения референдум, в който изразиха своята воля да се отделят от Община Несебър. Бойчев поясни, че преписката за отделянето на населените места вече е в Министерски съвет.

Заедно с парите за околoвръстния път на Гоце Делчев са осигурени парите и за околовръстното за Банско. Това заяви пък водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков на среща с кмета на Банско Иван Кадев. На срещата присъстваха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков и кандидатът за народен представител на ГЕРБ от Банско Александър Мацурев.

Росен Желязков подчерта, че в региона важните теми са свързани с привличането на инвеститори, повишаването на квалификацията на работещите за по-високоплатени производства, както и развитието на туризма.

Кметът на Банско Иван Кадев коментира, че довършването на околовръстния път ще отпуши трафика и е един от приоритетни обекти за курортния град заедно с рехабилитацията на пътя от Банско до х. „Вихрен”, който е изключително натоварен. Ще се работи за изграждането на велосипедни маршрути и нови съоръжения в ски зоната. Иван Кадев припомни и навременната помощ, която община Банско получи тази зима от кабинета за целева рехабилитация на пътната мрежа. „Пътят до Вихрен трябва да влезе в общия пакет на годишната програма, за следващия мандат сме предвидили за изграждане над 4000 км пътна мрежа. Финансиране ще има и е важно общините да са готови с проектите”, уточни Росен Желязков. 

Предвидимост и стабилност спасяват в криза. Това заяви в Долна баня водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София-област Младен Маринов. Заедно с координатора на ГЕРБ за областта  Николина Ангелкова те представиха в града програмата на коалицията.

В  условията на пандемия интересите на България и на гражданите й може да защити човек като премиера Борисов, отбеляза Маринов. По думите му е много лесно да се говори популистки и да се дават напразни обещания. Той бе категоричен, е само силният екип на ГЕРБ има необходимата експертиза и опит да управлява страната.

„Ако ни подкрепите за още един мандат, ще продължим да развиваме населените места и то без напразни обещания“, допълни Младен Маринов. Той подчерта, че благодарение на усилената работа на МВР битовата престъпност в регионите е намаляла драстично.

Областният координатор на ГЕРБ и кандидат за народен представител Николина Ангелкова бе категорична, че ГЕРБ ще продължи да инвестира в секторите образование здравеопазване, както и повишаване на доходите. „В дневния ни ред са също развитието на пътната и ВиК инфраструктура, както и инвестициите в саниране“, каза Ангелкова. Тя подчерта, че в момент, в който целият свят се бори с пандемията от COVID - 19, страната ни има нужда от стабилно правителство и управление, доказало, че преодолява трудности. Премиерът Бойко Борисов не само прави това за страната, но нееднократно е демонстрирал, че работи за стабилността на целия регион.

Кметът на Долна баня Владимир  Джамбазов призова жителите на общината да подкрепят ГЕРБ, защото само така  ще  продължи развитието на населените места от  Софийска област.