0

Тази година японският производител Honda предложи нови цветове за легендарния си луксозен мотоциклет GL1800 Gold Wing, предназначен за дълги разстояния. Клиентите могат да поръчат мотоциклета в перлено бяло, бонбонено червено, черно или двуцветното изпълнение в две тоналности на сребристия металик. Производството на Gold Wing стартира в далечната 1975 г. и от самото начало се радва на нестихващ интерес от ценителите на високия клас. Моделът е уникален. Задвижва се от 6-цилиндров боксеров двигател, оборудван е с високи технологии, отличава се с уникален дизайн и предлага ненадминат комфорт. Благодарение на тези си качества повече от 40 години Gold Wing е мечтаният мотоциклет за няколко поколения. Няма друг модел от мотоциклетната гама на Honda, който да се е задържал толкова дълго време в продажба. След като беше произвеждан близо 40 години в САЩ, GL1800 Gold Wing започна да излиза от фабриката на Honda - Кумамото.

Gold Wing комбинира мощност, високи технологии и лекота на управление.

Почитателите са буквално пристрастени към комбинацията от мощност, технологии и лекота на управление на Honda GL1800 Gold Wing. Мотоциклетът е впечатляващо тих, независимо от скоростта, с която се движи. Най-новото издание на модела е с подобрена аеродинамика, благодарение на което е намалено изтласкването назад на водача. Седалката на Gold Wing е изработена от уретан за повече комфорт и е защитена с водоустойчива материя, която обаче е перфорирана, за да се подчертае спортната линия на модела, да изсъхва по-бързо и да не се хлъзга ездачът. За още повече сигурност и комфорт тя е с висока странична опора. Височината от 740 мм прави сядането и управлението още по-лесно. Оборудването включва 80-ватова аудиосистема с 6 високоговорителя с USB и е съвместима с електронни устройства.

Клиентите могат да поръчат мотоциклета в уникалното бонбонено червено.

За задвижването на Honda GL1800 Gold Wing се използва 6-цилиндров 12-клапанен боксерен двигател SOHC, който е част от легендата. Работният му обем е 1832 куб. см. Благодарение на формата му вибрациите са сведени до минимум, а центърът на тежестта е добре балансиран. Силовият агрегат е с водно охлаждане, максималната му мощност е 118 к.с. при 5500 об/мин, а максимумът на въртящия момент от 167 Нм е наличен при 4000 об/мин. Лампичката за гориво на 25-литровия резервоар светва при налични 4,4 литра.

Освен в червено, Gold Wing се предлага в черно със златисти ленти и перлено бяло.

Размерите на шасито са дължина, 2630 мм, широчина, 945 мм и височина 1455 мм, а междуосието е 1690 мм. Предната гума е с размер 130/70 R18 63H, а задната е 180/60 R16 74H. От този месец почитателите на мотоциклетите Honda у нас ще могат да поръчват култовия GL1800 Gold Wing, а цените започват от 56 000 лева.