0

На автомобилния салон в Париж Honda представя прототип, с който подсказва как ще изглежда бъдещия спортен модел Civic Type R. Премиерата на серийния модел е предвидена за 2017 година. Новият Type R Prototype е разработен на базата на по-ниските и широки пропорции на новото поколение на хечбека Civic и е придобил още по-мускулести очертания, които ще дадат още повече динамика. Каросерията е решена в специален цвят с ефект на полиран алуминий с уникални отблясъци.

Агресивната броня в предната част е подчертана от олекотен карбонов сплитер, акцентиран от червена линия. Допълнителните въздуховоди добавят широчина към бронята, а диамантената мрежа ги прави още по-релефни. Легендарната червена емблема на Honda, типична за моделите Type R, е поставена над отвор за въздух с нов дизайн.

Върху капака се намира още един нов въздухозаборник с трапецовидна форма. Опушените лещи на LED светлините, индикаторите и допълнителните странични мигачи придават на Type R Prototype още по-агресивно излъчване. По продължението на цялото междуосие се простират лакирани карбонови прагове с червени акценти, а силно раздутите калници подслоняват новите внушителни колела с високоскоростни гуми и 20-инчови лети джанти.

Допълнителен карбонов дифузьор минава под широката задна броня и образува рамка около трите напълно функционални ауспуха. Централният от тях е с по-малък диаметър и е подчертан с ярък червен цвят металик. Задната част на прототипа завършва с наистина огромно крило.

Производството на серийния наследник на прототипа Type R ще започне от следващата година в завода на Honda в Суиндън, Великобритания, а европейските продажби ще стартират от втората половина на 2017 година. Компанията Honda ще изнася Type R в целия свят, включително САЩ, като това ще е първият модел от гамата със специалната червена емблема, който марката ще предлага в Северна Америка.