0

На автосалона в Париж след по-малко от месец корейците от Hyundai ще покажат обновения градски автомобил i10. Еволюцията на най-малкия модел в гамата на марката включва редица подобрения в дизайна за по-модерно и младежко излъчване. Второто поколение на Hyundai i10 е получило освежен външен вид и по-стилен интериор, както и усъвършенствани технологии за по-приятно пътуване. След промяната Hyundai i10 предлага нови характеристики за активна безопасност и свързаност, които са типични за по-високите класове. Изисканият автомобил от А-сегмента на Hyundai е проектиран, разработен и произведен изцяло в Европа.

Свежият профил се допълва от нови странични прагове и нов дизайн на 14-инчовите алуминиеви джанти.

Обновеният Hyundai i10 идва с много подобрения в дизайна за по-емоционално въздействащ външен вид. Екстериорът включва нова предна решетка, която се характеризира с извитата си естествено спускаща се надолу линия, която ще се превърне в новата фамилна идентичност за моделите на Hyundai в бъдеще. В предната част на i10 се виждат новата броня и заоблените LED дневни светлини, разположени в краищата на новата предна решетка с по-емоционален вид. Отзад i10 има нова броня, изискани задни светлини с черна инкрустация, както и заоблени задни фарове за мъгла, отразяващи новия дизайн на предницата. Свежият профил на новия i10 се допълва от странични прагове с нов дизайн, форма и размер. При фейслифта на i10 се въвежда и нов дизайн на 14-инчовите алуминиеви джанти.

Заоблените светодиодни дневни светлини са разположени в краищата на новата предна решетка.

Интериорът на освежения Hyundai i10 впечатлява с нов стилен нюанс на червена текстилна тапицерия. Клиентите ще могат да изберат и син, оранжев, бежов и черен цвят на интериора за всички нива на оборудване. Обновеният Hyundai i10 се отличава с изпитания пакет характеристики на своя предшественик, включващ автоматичен климатик, отопляем волан и подгряване на предните седалки, което го прави идеален спътник при всякакви климатични условия и всяка дейност. Просторният интериор събира до пет души, а водещият в сегмента обем на багажника от 252 литра предлага щедро пространство за подреждане на товари.

Отзад Hyundai i10 има нова броня, изискани светлини с черна инкрустация и заоблени фарове за мъгла.

Фейслифтът на Hyundai i10 включва най-новите характеристики за свързаност, всички интегрирани в новата навигационна система със 7-инчов сензорен екран. Тя може да се интегрира с Apple CarPlay и Android Auto, както и да дублира функционалността на мобилните устройства на операционна система iOS или Android. За да е винаги актуална, навигационната система на новия i10 се предлага със 7-годишен безплатен абонамент за услуги Live, като предлага информация за условията на трафика в реално време, прогноза за времето и интересни места, както и местоположение на радари за скоростта в държави, където това е разрешено по закон. Обновеният i10 е единственият автомобил в своя клас, който предлага Android Auto, Apple CarPlay и услуги Live в единна информационно-развлекателна система.

Интериорът на освежения Hyundai i10 впечатлява с нов стилен нюанс на червена текстилна тапицерия.

За безопасността на пътниците в i10 се грижат системите за активно предотвратяване на катастрофи, базирани на новата многофункционална камера. Това са системите за предупреждение за челен сблъсък и за предупреждение при напускане на лентата. С помощта на сензорите на предната камера, системата предупреждава водача със звуков сигнал и изображение за риск от сблъсък, произтичащ от други автомобили. Предупредителният звуков сигнал на системата алармира водача преди колата да пресече маркировката на лентата и го предупреждава, ако се правят опасни движения, докато автомобилът се движи със скорост над 60 км/ч. Обновеният i10 е с подобрена возия и управление, вследствие на по-големите предни тампони за амортисьорите и модифицираното съотношение на предавките.

Новите характеристики за свързаност са интегрирани в навигационната система със 7-инчов сензорен екран.

Обновеният Hyundai i10 ще се предлага с доказаните бензинови двигатели - 1,0-литров и 1,25-литров, задвижващи предните колела чрез 5-степенната механична трансмисия като стандартно оборудване или с предлаганата като опция 4-степенна автоматична предавателна кутия. Моделът BlueDrive е базиран на 1,0-литровия бензинов вариант и включва редица характеристики за намаляване на разхода на гориво. Фейслифтът на Hyundai i10 се предлага и с 1,0-литров двигател, заводски оборудван с газова уредба (LPG).

От първия i10 за периода 2008-2014 година са продадени над половин милион автомобила.

От пускането му на пазара през 2008 година Hyundai i10 е важна крачка за успеха на Hyundai Motor с около 670 000 продадени бройки до юли 2016 г. Това го прави един от най-продаваните автомобили в този сегмент през последните години. От първия i10 за 7 години в периода 2008-2014 година са продадени над половин милион автомобила, благодарение на уникалното съотношение качество-цена. Второто поколение на i10 беше пуснато на пазара в края на 2013 година, а моделът наистина се превърна в европейски автомобил, тъй като е проектиран и разработен в техническия център на Hyundai в Рюселсхайм, Германия и се произвежда в завода на Hyundai в Турция. От второто поколение на Hyundai i10 само за 3 години са продадени над 220 000 бройки. Моделът напълно отговаря на нивото на своя предшественик, със своя младежки и модерен дизайн и динамичен контрол.