0

Г ермания победи Португалия с 4:2 във втората си среща на Евро 2020. Така Бундестима се реваншира за загубата си от Франция с 0:1 в първия кръг.

В пети пореден Германия пък побеждава Португалия, като в това число влиза и онова 4:0 на Мондиал 2014.

Германия победи Португалия с 4:2 във втората си среща на Евро 2020. Така Бундестима се реваншира за загубата си от Франция с 0:1 в първия кръг.

В пети пореден Германия пък побеждава Португалия, като в това число влиза и онова 4:0 на Мондиал 2014.

Още в 5-ата минута немците вкараха във вратата на Португалия, но радостта им бързо бе охладена. Докато Госенс празнуваше, реферът вдигна високо ръката си и чакаше сигнал от своите колеги зад ВАР системата. Отсъждането бе за засада на Гнабри.

Актуалният европейски шампион поведе в 15-ата минута още с първата си сериозна атака в мача. Кристиано Роналдо изчисти след корнер и даде началото на котраатака, която самият той завърши няколко секунди по-късно. Това бе първият му гол срещу Германия в неговата кариера.

Германия изравни резултата в 35-ата минута. Мюлер хвърли страхотен пас към Госенс, който центрира прострелно от въздуха, а Рубен Диаш прати топката в собствената си врата.

Само в рамките на 4 минути Бундестима успя да осъществи пълен обрат в мача. Нов хаос в поругалската отбрана позволи на Хаверц да отклони към Кимих, който центрира прострелно, за да принуди Герейро да прати топката в собствената си врата.

Бундестима започна втората част както завърши първата. Нова прекрасна атака, която премина през шест немски играчи бе завършена от Кай Хаверц.

Силната игра на Бундестима доведе до нов гол във вратата на европейските шампиони в 60-ата минута. Този път Кимих центрира по въздух, а Робин Госенс с глава се разписа за 4:1.

В 67-ата минута "мореплавателите" върнаха един гол След центриране от фаул топката стигна до Роналдо, който върна към Жота, който вкара на метър от вратата. След гола имаше съмнения за засада, но ВАР показа, че такава няма.

В класирането води Франция с 4 точки. Германия на второ място с 3, толкова има и Португалия на третото място, а Унгария е четвърти с 1 точка.