0

Софийската премиера на новия IVECO Daily се състоя в шоурума на „Астреко Тракс“, оторизиран дилър на италианската марка. Автомобилът с бизнес инстинкт намери своето достойно място в най-големия закрит шоурум за товарни автомобили в България. В търговско-сервизният център има общо пет екземпляра от новото издание на модела. Два от тях са товарни фургони, а другите три са тип шаси-кабина. Всички са оборудвани с новите турбодизелови двигатели на IVECO, отговарящи на стандарта Евро 6. Четири от тях са с 3,0-литровия силов агрегат с максимална мощност 150 или 180 к.с. според версията, а един е с 2,3-литровия мотор с максимална мощност 160 к.с. Новото поколение IVECO Daily Hi-Matic Евро 6 предлага широка гама от двигатели с максимална мощност до 210 к.с. и максимален въртящ момент до 470 Нм, а благодарение на новата интелигентна система EcoSwitch PRO допълнително вдига летвата по отношение на горивната ефективност.

Теглото на версията шаси-кабината е между 3,3 и 7 тона, а дължината на товарната каросерия е до 6,19 м.

Със своите нови двигатели при върховите модели, новото IVECO Daily Евро 6 пести до 8% в сравнение с предходните модели с Евро 5. Това е възможно благодарение на усъвършенстваните технологии на двигателя. Ниските разходи за поддръжка и ремонт се дължат на удължените интервали на обслужване и дълготрайните компоненти, които носят допълнителни икономии от до 12%. Широката гама от алтернативно задвижване включва също версия на природен газ Daily CNG, която генерира 25% по-малко емисии СО2 и също отговаря на екологичната норма Евро 6. Предлага се и напълно електрическа модификация с нулеви вредни емисии. След пазарния успех и наградите, спечелени от новия Daily след пускането му на пазара през 2014 г., IVECO вдига летвата още по-високо с фейслифта на третото поколение на верния помощник на бизнеса.

В новия IVECO Daily позицията на водача и комфортът на шофиране и возене са като в лек автомобил.

Комфортният интериор се отличава с нов кожен волан, сини тапицерии на седалките и нови подглавници от текстил и полиуретанова пяна. Обзавеждането е променено и вече включва до 18 отделения за съхранение на вещи. Чрез новото приложение, наречено Daily Business Up, съвместимо с Android и iOS, шофьорът е винаги свързан и разполага с помощник и асистент на борда. Връзката Bluetooth с автомобила се осъществява автоматично чрез новото цифрово радио и само за няколко секунди IVECO Daily Евро 6 се превръща в професионално работно място със свързаност.

У нас новият IVECO Daily Евро 6 може да се разгледа и изпробва в търговския център на „Астреко Тракс”.

У нас новият IVECO Daily Евро 6 може да бъде разгледан и изпробван в търговския център на „Астреко Тракс“, оторизиран дилър на IVECO от 2014 г. В комплекса, който се намира на бул. „Челопешко шосе“ 40, се помещава най-големият в страната закрит шоурум за товарни автомобили и оторизиран сервиз на IVECO. Оторизираният сервиз на IVECO работи само с оригинални части от италианската марка и разполага с 4 подемника. В него могат да се осъществяват ремонти и поддръжка на цялата гама на IVECO Daily, а до месец ще обслужва и тежкотоварната гама на IVECO. Сервизът разполага със съвременна техника като стенд за регулиране на преден мост, специализиран оригинален тестер EASY на IVECO за компютърна диагностика на всички електронни системи в автомобила и др.

Комплексът на „Астреко Тракс“, оторизиран дилър на IVECO у нас, се намира на бул. „Челопешко шосе“ 40.