0

В 6 от общо 12-те общини в пазарджишко днес избират кметове на втори тур-това са Белово, Велинград, Пазарджик, Стрелча, Пещера и Ракитово.

Най-висока към 10.30 часа е избирателната активност в община Стрелча – 23% - 1078 избиратели са упражнили правото си на глас. Много ниска е активността във Велинград – 8,34% и в Пазарджик – 6,69%. Засега не може да се каже дали по-активни са в селата или в общинските центрове. В някои села на община Пазарджик активността е около 20%, но в такива като Мало Конаре, Огняново, Драгор – активността е около 2-3%. 

В общините Лесичово, Панагюрище, Септември и Брацигово, където кмет на община бе избран миналата неделя на 25-ти октомври, в тези общини на балотаж ще се произведат избори за кмет на кметство в девет населени места -  Динката, Елшица, Варвара, Карабунар, Ковачево, Симеоновец, Розово, Козарско и Бяга. За кмет на кметство гласуват още в 17 населени места – Величково, Сбор, Тополи Дол, Цар Асен, Црънча, Радилово, Алендарова, Биркова, Всемирци, Горна Биркова, Света Петка, Костандово, Дорково, Габровица, Голямо Белово, Дъбравите, Мененкьово.