0

41-годишен жител на Сливен е обявен за национално издирване по бързо досъдебно производство за купуване гласове на местните избори в община Котел.
До издирването на Анатоли Симеонов се стигнало след като в хода на полицейска операция
бензиностанция на територията на село Градец, е намерен и иззет списък с над 70 регистрационни номера на МПС. Срещу всеки номер били посочени литри с гориво и графа за подпис на водача, управлявал автомобила. Списъкът бил оставен от Симеонов на собственика на бензиностанциятас изричното указание да не бъдат вземани пари от


от водачите, а да се подписват в съответната графа. С категоричност е установено, че по този начин се подпомагали гласуващи за определена политическа формация
Установени са още лица, съпричастни към извършваното престъпление. Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл.167, ал.2 от НК.
Петима кандидати за кмет имаше в община Котел, на първия тур с 53,67 на сто от гласовете спечели издигнатият от ГЕРБ Коста Каранашев.Втори там остана опонентът му от ДПС-Народен съюз с 31,8 на сто. Трети е човекът на БСП Владимир Мартинов.