0

Н а уникална слука се зарадвало американско възрастно семейство при скорошен риболов, пише на сайта си Съюза на ловците и риболовците в България.

На уникална слука се зарадвало американско възрастно семейство при скорошен риболов, пише на сайта си Съюза на ловците и риболовците в България.

Двамата влезли с лодка в езерото Чамплейн, в северната част на страната, току на границата с Канада. Заметнали въдици и скоро се явила пър­вата риба. Тя се оказала пъстърва и то каква! Рибата имала съвсем ясно изразени две уста, разположени една под друга. Извън тази очевидна прищявка на природата пъстървата си била напълно жизнена и се съпротивлявала здраво, докато я изтеглят в лодката.

Двамата съпрузи снимали рибата и решили да й подарят живота – все пак им дожаляло да я приберат. Такова чудо на природата заслужавало да си живее.

Любопитно е да се отбележи, че това езеро си има своя­та легенда за живеещо там чудовище, подобно на Лох Нес. Само че местните хора го наричали Чамп. Някои даже вед­нага свързаха уловената мистериозна двууста пъстърва със свръхестествени сили и с намесата на тамошното чудовище.