0

Н е сме водили и не се водят преговори за изтребители на по- висока цена. Това заяви министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по бТВ.

Не сме водили и не се водят преговори за изтребители на по- висока цена. Това заяви министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по бТВ.

По думите му края на август е пратено запитване до компанията производител каква ще е цената на следващите 8 F-16. „Отговорът е, че трябва да се водят преговори“, подчерта Каракачанов.

Той уточни, че парите за вторите 8 F-16 са долу- горе същите, но били заявени повече ракети. „Но това е едно предложение на базата, на което, ако следващото правителство даде разрешение за преговори ще бъдат водени такива“, каза Каракачанов и добави: “Ние сме запитали максимума да получим и са на почти същата цена. Плащанията, ако се стигне до договор ще бъде разсрочено“.

„Даже не съм искал да съм вицепремиер и предишния път, защото виждате, че за толкова години в обществено-политическия живо, ВМРО за първи път участваше в изпълнителната власт“, подчерта той.

Той отрече ВМРО да финансира социологическа агенция. „Не, не финансираме социологическа агенция. Познавам много социолози в България, но нямам връзка с нито една социологическа агенция. Подобно на всяка една политическа партия, и ние работим с определени такива по договор. Поне 3 са социологическите агенции в последните години, с които работим“, каза Каракачанов.

"По време на избори има всякакъв фолклор. По време на предизборната кампания в Македония видяхме много силно антибългарско говорене и горене на българския флаг. Ние такива неща тук не сме правили. България няма никакви териториални и малцинствени претенции към Северна Македония. Аз призовавам Скопие да каже същото, но те не го правят. От 1944 година в Македония се налага идеята, че македонците не са българи и се правят опити да се открадне българската история. Аз настоявам точно за това - да не се пише, че цар Самуил не е български цар, че Гоце Делчев не е българин и тн. Никой не иска от Зоран Заев и Стево Пендаровски да се наричат българи сега, но нека спрат да наричат българите татари, фашисти, окупатори. Трябва да бъдем точни в понятията си", категоричен бе Каракачанов.

"Русия като държава не е директна заплаха за България. Напрежението обаче в Черно море влияе на националната ни сигурност и ние трябва да си подредим нещата. Това напрежение влияе върху целия Европейски съюз.