0

Третото поколение на KIA Carens дебютира през 2012 г. в Париж. Семейният миниван на KIA трябваше да покори европейските пазари, но това така и не се случи. През миналата година в Европа са били продадени едва 22 000 екземпляра, докато основните конкуренти са продали около 4-5 пъти повече. Като цяло компактните ванове са изчезващ вид. Някои производители вече се отказаха от тях, други ги трансформират в кросоувъри, а трети ги освежават. В Южна Корея беше показан обновения компактен ван KIA Carens. Модернизацията е скромна и чисто козметична. Дизайнерите са променили решетката на Carens, като сега тя достига до фаровете. Заедно с бронята са променени и фаровете за мъгла, които вече са разположени хоризонтално. Добавени са и нови варианти на алуминиеви джанти.

Дисплеят на мултимедийната система е с подобрена графика, а предният панел може да бъде с карбон.

В салона на обновения Carens е поставен малко по-различен дисплей на мултимедийната система с подобрена графика, а предният панел може да бъде украсен с пластмаса, имитираща карбон. Салонът на KIA Carens може да бъде 5- или 7-местен, като в обемът на багажника е 495 литра, но ако се сгънат задните седалки обемът се увеличава до 1643 литра.

Заедно с бронята са променени и фаровете за мъгла, които вече са разположени хоризонтално.

За задвижването на KIA Carens се предлагат два бензинови двигателя – 1.6 GDI със мощност 135 к.с. и 2.0 GDi със 166 к.с. Турбодизеловият 1.7 CRDi се предлага в два варианта на мощност – със 115 и 141 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна ръчна, 6-степенна автоматична с хидравличен преобразувател и 7-степенна автоматична роботизирана с двоен съединител DCT. По всяка вероятност обновената версия на KIA Carens ще бъде представена официално на автосалона в Париж през есента.

Промените в задната част са минимални, като се забелязва ново оформление на бронята.