0

Мечтата на повечето фенове на Mercedes-Benz по целия свят е последния S-Class. Малцина обаче могат да го притежават, но у нас има доста късметлии. Един от тях е „Краля” - ще го наречем така, за да запазим името му в тайна. Той е избрал мощният S 63 AMG и го е поръчал с топ оборудване, но каталогът с опции на Mercedes-Benz така и не е успял да отговори напълно на желанията му за интериор, дори в секциите с предложения AMG и Designo. Именно това насочва собственика на този Mercedes-Benz S 63 AMG към Art Studio Vilner. Това, което виждате на снимките, е един от най-новите проекти на българското дизайнерско ателие Vilner с основател и мениджър Атанас Вилнер.

Воланът е обшит с алкантара и фина кожа напа, които го правят едновременно приятен за окото и на допир.

На централния подлакътник е логото на AMG със символите на германския град Афалтербах.

Фина черна кожа и алкантара, ромбоидно-квадратен десен, изразен чрез бели, контрастни шевове. Дизайнерите от Vilner изпълняват дори стелките от кожа с квадратна графика, като същият десен е повторен и от двете страници на таблото с алкантарата, които през повечето време остават скрити от затворените предни врати. Пресичащите се бели шевове вървят през централните области на седалките, отстрани на централния тунел, както и по тавана на автомобила. Кората на капака на багажника също е получила фино отношение, алкантара и бели шевове в квадратни графики. Воланът е облицован със секции от алкантара и фина кожа напа, които го правят едновременно приятен за окото и на допир.

Салонът е покрит с фина черна кожа и алкантара, ромбоидно-квадратен десен, с контрастни бели шевове.

Кората на капака на багажника е получила фина тапицерия от алкантара и бели шевове в квадратни графики.

Алкантарата покрива гърба на вътрешното огледало, гърбовете на подглавниците и всички оригинално оставени голи пластмасови елементи в интериора. Тя присъства и на тавана, както покрива дори отварящото се „яйце“, което помещава бутоните за набиране на телефонни номера. Металният бутон за отваряне на отделението в подлакътника отпред е традиционно алуминиево сив, но тук е тониран до черно. В черен пиано лак са пременени и всички дървени апликации в купето. Резултатът е черно царство на лукса, точно по начина по който го е пожелал „Краля”. Крайният резултат е изпълнение, което е съвсем в духа на традициите на Vilner, но е създадено с традиционното за студиото педантично качество и по начин, отговарящ на желанията на клиента, което е едно от най-важните неща в бизнеса.

Пресичащите се бели шевове вървят през централните области на седалките, както и по тавана на автомобила.

Стандартно Mercedes-Benz S 63 AMG се задвижва от 5,5-литров V8 битурбо бензинов мотор с чудовищната мощност от 585 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент. Тягата се предава към задните колела чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. Благодарение на огромната тяга, тежащата 2045 кг. луксозна лимузина S 63 AMG се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.