0

Британската марка Land Rover представи новия 7-местен всъдеход Discovery върху 13-метрова версия на лондонския мост „Тауър Бридж”, построена от конструктор LEGO, като по този начин счупи световния рекорд на Гинес за най-голяма конструкция от блокчета, строена някога. Сцената за представянето е направена от 5 805 846 отделни блокчета LEGO, с което чупи предишния световен рекорд на Гинес с 470 646 броя. Поставени едно до друго, блокчетата биха заели почти 200 мили или от „Тауър Бридж” в Лондон до Париж. На екипа от специалисти в конструирането с LEGO във Великобритания им е отнело 5 месеца да построят невероятната конструкция, водени от истинския професионалист Дънкан Титмарш. Конструкцията е издигната на територията на Пакингтън Хол, близо до завода на Land Rover в Солихъл, Великобритания, където ще се произвежда новото Discovery.

Сцената за представянето е направена от 5 805 846 блокчета LEGO, с което подобрява рекорда на Гинес.

Като част от зрелищното представяне британският авантюрист Беър Грилс се появи по типично вълнуващ начин, спускайки се с въже от върха на огромната инсталация на „Тауър Бридж”, през отворения подвижен мост, на сцената до новия Discovery. За финал сър Бен Ейнсли – капитан на отбора Land Rover BAR, превози своя ветроходен екипаж през дълбоката 900 мм вода под моста и така демонстрира несравнимата проходимост и функционалност на новия всъдеход на Land Rover. Сър Бен теглеше репликата от LEGO на лодката на Land Rover BAR, прецизен модел от 186 500 блокчета на лодката, която ще се състезава през следващата година.

Новият всъдеход демонстрира своята проходимост като премина през дълбоката 900 мм вода под моста.

Отстрани на модела на „Тауър Бридж” имаше две „Зони Discovery” от LEGO, които честваха 27-годишното наследство на Land Rover Discovery. Конната зона с домакин признатия ездач Зара Филипс включваше типично британска сцена на пикник, направена изцяло от блокчета LEGO. Приключенската зона на Беър Грилс включваше огън и големи камъни, за да пресъздаде сцена на типично планинско изследване.

Конната „Зона Discovery” включваше типично британска сцена на пикник, направена изцяло от блокчета LEGO.

Новият високопроходим модел Discovery въплъщава стремежа на Land Rover да отиде навсякъде. Най-функционалният модел на Land Rover съчетава британска привлекателност с неудържим приключенски дух. Той е силно желан заради своята несравнима проходимост и технологии. За последните 27 години Discovery е спечелил сърцата на повече от 1,2 милиона клиенти със всекидневната си изобретателност. Новият модел е изпълнен с интелигентни технологии, които осигуряват на пътниците водеща безопасност на всякакви настилки, терени и метеорологични условия. Петото поколение на Discovery се възползва от здравата, безопасна и олекотена архитектура на Land Rover, която предоставя комфорт и адаптивност.

Приключенската „Зона Discovery” включваше огън и големи камъни от LEGO, типични за планинско изследване.

Новият Land Rover Discovery е безценен при експедиции, независимо дали се снимат филми в пустинята, джунглите или планините. Той е перфектният автомобил за всекидневно семейно ползване. Всеки, който желае да се докосне до новия модел на Land Rover, ще може да го направи за кратък период в средата на октомври в шоурума на „Мото-Пфое” в столичния квартал Люлин. У нас моделът се предлага на цени, започващи от 97 000 лева с ДДС. Поръчки за новото Discovery могат да се правят отсега, като първите доставки се очакват в началото на 2017 г.

На екипа от специалисти в конструирането с LEGO им е отнело 5 месеца да построят невероятната естакада.