0

С правилна подредба на мебели, вещи и растения терасата или градината се превръща в място, където циркулира хубава енергия, а тя ще ни носи хармония, настроение и хубави емоции.

Защо да не превърнем терасата или градината в онова уютно местенце за прекарване на приятни мигове със семейството, приятелите, децата ни или просто със самите нас?

В града повечето от балконите са малки и се превръщат в склад за ненужни вещи.

И все пак е възможно да ги преобразим в място за почивка или място за нашето парти.

На първо място можете да изберете своята маса, която да е сгъваема или да е прикрепена към парапета. По този начин балконът ви ще се превърне или във вашата работна зона, или хубаво място за закуска.

Парапет 

Ъгловите рафтове, прикрепени към парапета на балкона, са удобна система за подреждане на вашите саксии, книги, билки или да наредите своите напитки, списания. Ъглите на балкона са перфектно място, което можете да запълните с високи саксийни цветя или просто да поставите висок стол, а върху него саксийно цвете. Така ще постигнете комфортна атмосфера, а и малките балкони са хубави, защото изискват минимум ресурси за постигане на максимален ефект.
Покрийте пода на терасата с килимче или просто сложете изкуствена трева, по первазите засадете билки в саксии, като освен че ще превърнат балкона ви в едно благоуханно местенце, но и ще ви пазят от комари и насекоми, защото имат релевантно действие.

Добавете ароматни свещи по ваш вкус, които ще допринесат за комфорта на вашия кът, възглавници, одеяла, Led лампички на въже.

А знаете ли, че палетите са толкова компактни и могат да се превърнат във вашия удобен диван или маса. Както за терасата, така и за градината.

Ако сте сред късметлиите, които живеят в къща с двор и градина... ето и за вас някои идеи: цветя, цветя и много цветя. Те създават много настроение, релаксират ума и събуждат въображението. Дори и да е малко мястото, заложете на висящи кашпи. Освен че ще освободят доста място, те ще превърнат всяка градина в оазис.

Редом с цветята можете да засадите и ароматни подправки като босилек, лавандула, риган, мента и доста други по ваш избор. Така ще си осигурите една естествена аромотерапия във вашата градина, а и тези билки ще можете да използвате за вашите напитки и ястия.

Създайте си една уютна среда, като заложите на градински мебели. Не е необходимо да инвестирате голяма сума в закупуването им.  Може да експериментирате с ратанови мебели, палети. Покрийте ги с одеяла, поставете възглавници.
Добавете акцент в градинския интериор, който ще осигури светлина по време на летните вечери чак до късна есен, а това са много актуалните Led лампички. Те се предлагат в различни светлини, за да направят една свежа, романтична и цветна атмосфера на вашата веранда или градина.

Шатра от бамбукови пръчки и чаршаф 

Градината и дворът предоставят по-големи площи, на които можем да поставим и шатра. Ако нямаме финансова възможност и имайки впредвид, че винтидж стилът е актуален, можем просто да си я направим сами. Вземете  осем бамбукови пръчки, забийте ги в земята, преметнете памучен чаршаф върху тях и шатрата ви е готова. Бъдете креативни. Ако имате две дървета, опънете люлка помежду им, добавете рапани, миди.

Бохо  шик стил в градината

За да внесете повече уют в градината или терасата си, можете да предпочетете и бохо стилът. Той е избиран както в модните среди, така и в домашния двор. А знаете ли какво означава „бохо шик“? Всъщност означава съкращение на „бохем“, френски термин, използван през 19-и век, за да дефинира нетрадиционен начин на живот на художници, писатели и музиканти. В обзавеждането „Бохо шик“ съчетава двата си компонента. Както неподреден, така и елегантен.

Градината в стил „бохо“ се отличава с безспорно разпространение на тъкани със силни и решителни цветове, които контрастират помежду си. От пастелни нюанси като светлосиньо, градинскозелено, до по-ярки, като фуксия, червено, оранжево.

Най-добрият начин да подчертаете стила са възглавници, килими със стилизиращи щампи, с флорални шарки или с етнически референции. Тези, които обичат този стил, не могат да не обичат растенията и цветята. Растенията могат да се поставят в саксии с мръсен ефект, защото това спомага за усещането за спокойствие.

Желателно е саксиите да са рециклиращи. Те могат да станат и ваши мебели, поставки за ваши лични вещи и същевременно ще запълнят вашите празни пространства. Осветлението също играе важна роля за уютната ви градина или тераса.

Свещи във всякакви размери, гирлянди от крушки, буркан, който сте окачили на висяща крушка, красив фенер, който ще предаде семпло, но ефикасно осветление. В кафез можете да поставите по-голяма свещ или крушка. В голям буркан сложете пясък наполовина, а вътре поставете свещ. Вмъкнете и старомодните зелени бутилки.