0

Л есно, вкусно, апетитно и богато на много вкусове – наистина пищна салата по нашенски, предложена от Звездев.

Празнична салата Продукти: 3 кренвирша или шпеков салам, луканка, суджук; 10 кисели краставички; 1 консерва царевица; 2 печени чушки' салата айсберг; 200 г кашкавал; 3 твърдо сварени яйца; 4-5 с.л. майонеза - 100 г; 1 пълна с.л. кисело мляко; 1 с.л. пикантна горчица; 2-3 стръка пресен лук; зехтин за поливане; 1 ч.л. сушен копър; 1 ч.л. червен пипер; 1-2 щипки сол; За дресинга: 100 г майонеза (6 с.л.); 1/4 глава червен лук; 7-8 стръкчета магданоз; 1 ч.л. сладък червен пипер; Приготвяне: В блендер слагаме цели чушки, нарязан на кубчета кашкавал и майонеза. Поръсваме с червен пипер и мелим, докато се получи еднородна смес. Редим полученото пюре, като първи пласт от салатата. Махаме жълтъците на твърдо сварени яйца, намачкваме ги и ги смесваме с пикантна горчица и кисело мляко. Поръсваме със сол и копър. Белтъците нарязваме на кубчета и ги смесваме с жълтъците. Това е вторият пласт на салатата. За третия пласт нарязваме суджука или кренвирши на колелца. Режем краставички на ивички и ги слагаме върху суджука, отгоре разпределяме царевица от консерва. Приготвяме дресинга. В пасатор слагаме всички продукти за соса. Пасираме и поливаме върху царевицата. Най-отгоре поръсваме с колелца пресен лук и ивички айсберг. Поливаме със зехтин, посоляваме и сервираме. Питие: По традиция българинът пие ракия с всяка салата, но тук бяло сухо вино е най-добре.