0

Е кипът на НДК отчете като успешно тестването и разработването на пространството в парка зад Двореца за обособяване на постоянна лятна сцена на открито.

Екипът на НДК отчете като успешно тестването и разработването на пространството в парка зад Двореца за обособяване на постоянна лятна сцена на открито.

Още в началото на годината от НДК обявиха намеренията си през летните месеци юни и юли да създадат открита сцена, на която да се провеждат разнообразни събития. „Лятна сцена НДК се оказа успешен експеримент, който доказа, че публиката в София е жадна за нови и различни изживявания. Паркът зад НДК има потенциал да бъде новата културна фестивална дестинация на София – от една страна, там имаме прекрасно поддържана градска градина, имаме възможност за паркинг и не на последно място, намира се в самия център на града и лесно може да привлича както столичани, така и гости на столицата, вкл. чуждестранни туристи, които стават все повече в София през летните месеци“, споделя Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК. Според него Лятна сцена НДК е разширяване на портфолиото от културни пространства на НДК, сред които са театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб и книжарница „Перото“ и кино „Люмиер Лидл“.
На Лятната си сцена НДК проведе поредица от разнообразни събития – в подкрепа на социални каузи, концерти, международен фолклорен фестивал, балет под звездите, лятно кино и др. Сред тях имаше и прояви с продажба на билети, и със свободен достъп. От НДК са категорични, че Лятна сцена ще има и през следващата година, при това за цялото лято.