0

В сяка пролет си купува нов акумулатор за мотора. Миналата година отбеляза юбилей с Койна на сцената. Лошото момче на българското кино, секссимволът от големия екран, любимият мъж на една от най-красивите българки – с всички тези определения е наричан актьорът Асен Блатечки. На 22 март той отбелязва своя 51-ви рожден ден, а за всички тези години казва, че всеки човек намира своето щастие по различен начин, а той самият е щастлив.

Асен Блатечки и Койна Русева в Умопомрачение

 Асен Блатечки и Койна Русева в Умопомрачение

Любовната история между Диляна Попова и Асен Блатечки пали интереса на феновете от много години. Още от появата на атрактивната двойка в хитовия сериал „Стъклен дом“ химията между двете звезди става очевидна както за феновете, така и за екипа. По онова време обаче Блатечки все още е обвързан с първата си съпруга и майка на дъщеря му и заедно с Диляна отхвърлят всички слухове за вероятна любовна авантюра. За да избяга от силните чувства към Асен, манекенката отива на другия край на света като участник в предаването „Сървайвър“, но любовта между двамата така и не утихва. Ситуацията става още по-сложна, когато Диляна забременява от Асен и секссимволът е принуден да избира между двете си семейства. След раждането на сина на двамата актьори – Борил, връзката им среща много трудности и в крайна сметка Блатечки се връща при първата си съпруга, която обаче впоследствие напуска и се връща при Диляна. Атрактивната двойка отново живее под един покрив заедно с малкия Борил. Голямата дъщеря на Асен, която вече е абитуриентка, прощава грешките на своите родители и решава да се сближи с малкия си брат. Към момента нещата изглежда са се наредили по-най-добрия начин и манекенката споделя, че не иска да прави излишни изявления по темата. Тя самата вярва в интимността и не желае да излага целия си личен живот на показ. Истинската и пълна история на чаровната двойка остава не разказана и лична, тъй като самата Диляна заяви в интервю пред NOVA преди години, че това е по-комфортният вариант за нея и за детето й: „Историята ни с Блатечки не трябва да се разказва. Тя си е такава каквато е – с хубавите и лошите моменти. В момента с него сме заедно. Никога любовта не може да е грешка. Особено когато се е родило и дете вследствие на тази обич. Винаги се притеснявах за сина ни, защото често се пишат неща, които изобщо не са така. Не знаех как ще ги приеме. Имаше период, в който преживях тежко някои моменти. Не давах интервюта и се затворих в себе си”.

В крайна сметка любовната им приказка май е приключила. Поне според зложелателите. Двамата отдавна не са се появявали, а техни близки издадоха, че не живеят под един покрив и дори имат нови половинки в живота. За новото гадже на Блатечки се заговори в началото на февруари по време на премиерата на хитовия сръбски сериал „Южен вятър 2“. Секссимволът на българското кино тогава не издаде коя е дамата на сърцето му, но пък даде зелена светлина на слуховете, че се е разделил с майката на детето си Диляна Попова. Блатечки мина по червения килим със знойна блондинка, която се оказа актриса и млада майка. Но и тя не е коментирала до ден днешен отношенията им.

Блатечки с Врачански и Мутафчиев с любимите си мотори

 Блатечки с Врачански и Мутафчиев с любимите си мотори

Асен Блатечки е горд баща на дъщеря и син. Преди няколко години той сподели пред „Телеграф“: „Аз с моите деца говоря като с възрастни хора още от самото начало. Аз се отнасям с тях като с абсолютно пълноценни човешки същества. Говоря им така, както говоря с възрастен човек. Не им забранявам нищо. Обяснявам кое какво и какво ще се случи, какви биха могли да са последствията. Предпочитам да им обясня, че ако си сложи ръката на горещ котлон, ще се изгори, но ако той или тя искат да опитат – аз не мога да ги спра. То не може да си завържеш за парното вкъщи с белезници - (смее се). Смятам, че децата трябва да са информирани, да знаят за какво става въпрос и да са достатъчно интелигенти и със самочувствие, за да го избегнат“.

В Сиатъл

 В Сиатъл

Едно от любимите занимания на Асен Блатечки е карането на мотор. Всяка пролет той си купува нов и кара мощното си возило на две колела до късна есен. Един от най-близките му приятели в карането е колегата му Калин Врачански. Двамата често си открадват свободни дни и се отдават на обиколки из страната. Приятелството им датира от дълги години. Двамата споделят и една сцена в няколко постановки, с които пътуваха по цял свят, като стигнаха дори до Нова Зеландия и Австралия. Сред големите му приятели на сцената и извън нея е актрисата Койна Русева. Миналата година двамата отбелязаха заедно своя 50-годишен юбилей с премиерен спектакъл по текстове на Шекспир, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко. "Омразна любов" на театрална къща Вива Арте представя многообразния талант на звездните сценични партньори с няколко от най-известните сцени от световната класическа драматургия, в които двамата почти мигновено преминават от състояние на омраза към върховна любов – Лейди Ана и Ричард от "Ричард III" на Шекспир, Катерина и Петручио от "Укротяване на опърничавата" на Шекспир, Смирнов и Попова от "Мечка" на Чехов. Предизвикателствата, които режисьорът Борислав Чакринов поставя пред Койна Русева и Асен Блатечки, изискват изключително майсторство и създават условия за висш актьорски пилотаж. На сцената им партнират Стефан Иванов и Асен Лозанов.

С Майкъл Медсън на снимачната площадка на Бензин

 С Майкъл Медсън на снимачната площадка на Бензин

Преди няколко дни сръбският президент Александър Вучич пусна в своя профил в Инстаграм ново предизборно видео, в което се прави на Асен Блатечки - изскача от хладилника. В политическата реклама президентът Вучич излиза от хладилник в дома на едно младо семейство и изброява успехите, постигнати през изминалия период. В началото на клипа се вижда как една брачна двойка гледа телевизия. "За съжаление, ето го пак", започва видеото с коментар на мъжа. Тогава жената става, за да вземе нещо от хладилника с думите "Само дано от хладилника да не изскочи" и се появява Вучич. Преди години българският актьор Асен Блатечки също се бе заиграл с хладилника в едно друго видео, но каузата беше друга.

Зомбори му нарисува карикатура с Жокера

Актьорът Владимир Зомбори нарисува шарж на своя приятел Блатечки с холивудския му колега Хоакин Финикс в образа на Батман. Повод за рисунката стана критичното изказване на Асен към американския актьор. "Хоакин Финикс ще вземе награда "Оскар". Това е ясно на всички. Но аз лично се сещам за поне 50 актьори - и американски, и поне 20 български, които ще изиграят тази роля, ако не по-лошо, точно колкото него добре. Така че… не смятам, че това е върхово актьорско постижение, определено. Ами политика, това е положението. Много лесно е да се кривиш. Много е лесно да се правиш, че имаш гърбица, да се смееш изкуствено, да танцуваш и да се правиш на… крив човек. Това е лесно – хората, които се занимават с тази професия, са наясно с това. Много по-трудно е да изградиш истински дълбок, емоционален образ, какъвто прави Леонардо ди Каприо. Много е трудно, наистина". Така Асен Блатечки коментира в "Треска за оскари" по NOVA ролята на Хоакин Финикс като Жокера, за която същият спечели "Оскар", БАФТА, "Златен глобус" и куп други награди.